7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

41 yıl sonra annesine kavuştu

6 aylıkken annesinden ayrılmak zorunda bırakılan, 4 yaşındayken yetiştirme yurduna verilen ve Kastamonu’da bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak çalışan Mehmet Tınkaoğlu, yaptığı araştırmalar sonucu 41 yıl sonra Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan annesine kavuştu.

Kastamonu’nun İsfendiyarbey İlköğretim Okulunda hizmetli olarak çalışan Mehmet Tınkaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin 1966 yılında Kastamonu merkeze bağlı Çorumlu köyünde dünyaya geldiğini ve 6 aylıkken, babasının ailesiyle aralarında sorun bulunan annesinin elinden alındığını söyledi. Annesinin babasından ayrıldıktan sonra Bitlis’teki köyüne döndüğünü ve kendisine 4 yaşına kadar babaannesinin baktığını anlatan Tınkaoğlu, daha sonra Kastamonu’da bir yetiştirme yurduna verildiğini ifade etti. Tınkaoğlu, küçük yaşlarında kendisini ziyarete gelen babasının ise annesi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadığını söyledi.

Yetiştirme yurdunda 20 yaşına kadar barındığını ve askerlik dönüşü devlet tarafından kendisine iş olanağı sağlandığını dile getiren Tınkaoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İsfendiyarbey İlköğretim Okulunda 1991 yılında hizmetli olarak işe başladığını ve halen bu işine devam ettiğini kaydetti. Tınkaoğlu, evlendiğini ve 2 çocuğu bulunduğunu belirterek, "Ancak sürekli annemi merak ediyordum. Eşimin de ısrarı üzerine ve ilerleyen yıllarda akli dengesini kaybeden babamın da vefatı üzerine bu merakımı gidermek için annemi araştırmaya başladım" dedi.

VE MUTLU KAVUŞMA
"Annemi aramaya başladım. Ölü veya sağ olduğunu öğrenmek istiyordum" diyen Tınkaoğlu, şunları kaydetti: "Nüfus kayıtlarından girerek annemin sağ olduğunu, Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Kavuştur köyünde yaşadığını öğrendim. Arkadaşlarım ile birlikte telefon numarasını bulup köye telefon ettik. Anneme benim öldüğümü söylemişler, o da benim yaşadığımı bilmiyormuş ve bize inanmadı. Annem telefona çıktığında sesi titriyordu, benim öldüğümü sandığı için ilk başlarda ikna olmadı. Annemin adresini alıp ona mektup yazdım, içine fotoğrafımı koydum. Bir ay sonra da annemin köyüne gidip kendisiyle karşılaştım ve elini öptüm. 41 yıl sonra anneme kavuştum ve bir hafta annemin Bitlis’teki evinde kaldım." Mehmet Tınkaoğlu, bir süre önce de kendisinin annesini Kastamonu’ya davet ettiğini ifade ederek, diş tedavisini yaptırdığı annesini yeniden Bitlis’e gönderdiğini söyledi. Oğluna 41 yıl sonra kavuşan 58 yaşındaki İsmet Yılmaz da 6 aylıkken elinden alınan çocuğunun ardından eşinden ayrıldığını ve Bitlis’teki köyüne döndüğünü bildirdi.

Burada ikinci evlilik yaptığını ve "öldü" sandığı oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten İsmet Yılmaz, "Oğlumun küçüklüğünü göremedim, şimdi onun çocuklarını seviyorum. Hem oğul hem torun sevgisini birlikte yaşadığım için kendimi dünyanın en bahtiyar kadını olarak görüyorum" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 13:49:39
Güncelleme :24 Ekim 2007 Çarşamba 14:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yelda tınkaoğlu IP: 85.104.13.xxx Tarih : 24.10.2007 21:30:36

bizim akrabamız oluyor ve biz duyunca cok sevindik annesini görünce şok olduk cünkü cok değişmiş