6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Bakan Koç Taşköprü'den geçti

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Taşköprü'den İstanbul'a Osmanlı Bilim Tarihinde Taşköprülüzadeler" adlı kitabının tanıtımı ve Taşköprü Kent Tarihi Müzesi alanındaki çalışmaları incelemek için Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'ne geldi. 

Belediye kütüphanesine Taşköprülüzadeler Kütüphanesi adının verilmesi üzerine bir de açılış yapan Bakan Koç, buradan Taşköprülüzadeler Sempozyumu için belediye konferans salonuna geçti. Konferans öncesinde kısa bir konuşma yapan Bakan Koç, Taşköprülüler'e hitaben, "Siz sıradan bir ilin sıradan ilçesinde yaşayan insanlar değilsiniz. Siz Taşköprülüzadeler'siniz ve bunun öneminin farkında olduğunuza inanıyorum" dedi. 

Konferansın ardından Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan tarafından Bakan Atilla Koç'a desteklerinden dolayı bir plaket takdim edildi. Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen sempozyumdaki konuşmaların kitaplaştırıldığı ve Taşköprü Belediyesi tarafından bastırılan "Taşköprü'den İstanbul'a Osmanlı Bilim Tarihinde Taşköprülüzadeler" adlı kitabı imzalayan Bakan Koç'a, bir sandık içersinde Taşköprü Sarımsağı hediye edildi. Hediyeyi kabul eden Bakan Koç, kapalı sandığı açtığında Taşköprü Sarımsakları'nı görünce, "Tabi Taşköprüden de başka bir hediye beklenemezdi" diye espri yaptı. Bakan Koç, incelemelerinin ardından Taşköprü'den ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 12:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi aksoy IP: 88.238.55.xxx Tarih : 21.04.2007 22:57:44
sayın bakanım Taşköprü'müze geldiğiniz için çok ama çok teşekkür ederız.bızler Taşköprünün bir parçasıyız.Orası dünyanın en güzel kentıdır ezgi aksoy teşekkürler..