7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Başesgioğlu'ndan terör açıklaması

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Hakkari'deki saldırıda son zamanların en fazla şehidinin verildiğini belirterek, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu saldırının cevabı verilecektir. Hiç kimsenin terör yoluyla Türkiye'den taviz koparması mümkün değildir" dedi.

Devlet Bakanı Başesgioğlu referandumda oyunu kullanmak için Kastamonu'ya geldi. Oyunu Kastamonu merkez İzbeli köyünde kullanan Başesgioğlu, Kastamonuspor yöneticileriyle polis evinde bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Başesgioğlu, Yüksekova'daki saldırıda son zamanların en fazla şehidinin verildiğini ifade etti.

Yapılan saldırıya en kısa zamanda cevap verileceğini kaydeden Başesgioğlu, "Şunu herkesin bilmesi lazım ki Türk milleti, Türk devleti kendi üzerinde güç denemeye kalkanlara her zaman en ağır cevabı vermiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu saldırının cevabını da güvenlik güçlerimiz, devletimiz görevli organları en sert şekilde verecektir. Hiç kimsenin terör yoluyla Türkiye'den taviz koparması mümkün değildir. Geçmişte de bu şekilde Türkiye üzerinde güç denemesine kalkanlar olmuştur. Terör yoluyla ülkemizin birliğini bütünlüğünü bozmaya yönelenler olmuştur ama en ağır şekilde cevabını almışlardır. Üzüntümüz tabi şehitlerimizin üzüntüsüdür. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Devletimizin tüm birimleri büyük bir hassasiyet içinde olayı takip etmektedir. Bakanlar Kurulu'nda detaylı bir şekilde görüşülecektir.

Önümüzdeki günlerde yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'nda keza aynı şekilde değerlendirilecektir. Yapacağımız tek şey hepimizin milletimizin tüm fertlerinin kurumlarının şu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmalarıdır. Terörü ancak elbirliği, güç birliği yaparak güvenlik güçlerimizin arkasında sağlam durarak yenebiliriz. Türkiye'nin potansiyeli güçleri kaynakları bu terör belasını defedebilecek güçtedir. Umarım bu konuda birliğimiz beraberliğimiz aynı şekilde devam eder ve ülkemizin bütünlüğünün bölünmesi konusunda heveslenenlere bu imkanı vermeyiz" diye konuştu.

"Tezkere nedeniyle saldırılar artmış olabilir mi?" sorusuna Başesgioğlu, "Meclisimizin vermiş olduğu tezkere Türkiye'ye uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkını kullanma konusunda tanınmış bir haktır. Bunun yasallığı ve meşruluğu konusunda kimsenin şüphesi olmaması lazım. Bunun kapsamını içeriğini hükümetimiz güvenlik güçlerimizle konuşarak karar verecektir. Geçmişte de bu böyle olmuştur" şeklinde yanıt verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 10:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan küçükoğlu IP: 88.249.251.xxx Tarih : 29.10.2007 15:45:34

spordan sorumlu devlet bakanı olup terör hakkında atıp tutmak kolay ama içişleri bakanlığı yaptığınız dönemde ne yaptınız derler adama pardon ne yaptığınızı hatırlatayım nerede hemşeriniz varsa torpille polis okulları vede akademiye yerleştirmeye bakanlıkta işe almaya çalışma dışında siz bu ülkede bir üniversitenin ulusrarası ilişkiler bölümü mezunu kadar bilgili değilsiniz bence hukukçu olmak herşey değil artık o makamda başkaları var siz sporda ne gibi terör var onu biliyor musunuz kimler ne oyunlar ne menfaatler peşinde biliyor musunuz evet Türk milleti büyüktür hizmet edeni ve makam meşgul edeni iyi bilir ... Türk milleti terörü genç ve dinamik yaptırımcı beyinlerle yenecektir ve milli mücadele için yeni vekillerin bakan olması şarttır ben akp li yönetici olarak anap uzantıları yerine orta karadenizin genç vekillerinin en kısa zamanda makam sahibi olacaklarını biliyorum onlar daha milliyetçilerdir vede daha ataktırlar