6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Beyaz altın nöbet tutturuyor

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin en önemli gelir kaynaklarından olan ve bölge halkının 'beyaz altın' olarak nitelediği Taşköprü Sarımsağı, her geçen gün yükselen fiyatları ile hırsızların da dikkatini çekince, Taşköprülü çiftçiler sarımsak tarlalarında nöbet tutmaya başladı.


Taşköprü'ye bağlı Bük köyünde sarımsak nöbeti tutunlardan Arif Sönmez adlı vatandaş, "Evimizde eşimizi çocuğumuzu bırakıp bu tarlada traktör kasalarında yatarak ürünümü korumaya çalışıyorum. Tarlada beklememiş olsam mahsülüm çalınacak, mecburen beklemek zorundayım. Bir yıl boyunca bütün ailemle emek harcadığımız ve umut bağladığımız ürünümüzü korumanın başka bir yolu yok, tek geçim kaynağımız sarımsak, onu kimseye çaldırmaya niyetim yok'' diye konuştu.


Önceleri böyle bir olayla karşılaşmadıklarını ifade eden Sönmez, "Son 3-4 yıldır sarımsak fiyatlarının tatmin edici düzeye yükselmesi, hırsızların da iştahını kabartmış olmalı ki bölgemizde çok sayıda sarımsak çalınması olayı gerçekleşti. Biz de ürünümüzü çaldırmamak için tarlada yatmak zorunda kaldık. Tarlalarda yatan sadece ben değilim, bütün üreticiler benim gibi tarlalarında yatıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 02:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?