6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Çekilişi kazandı, işi bıraktı

Kastamonu'da bir ilköğretim okulunda 6 ay önce hizmetli olarak göreve başlayan 20 yaşındaki genç, bir alışveriş merkezinin düzenlediği çekilişten otomobil kazandıktan sonra bir daha işe gitmedi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı bir yurtta yetişen Cihangir Sarıaslan, Haziran ayında kontenjanla İnebolu ilçesine bağlı Atabeyli Köyü İlköğretim Okuluna hizmetli olarak atandı. Okulun tek hizmetlisi olarak görev yapan Sarıaslan, yaklaşık 1 ay önce Kastamonu'daki bir alışveriş merkezinin düzenlediği hediye çekilişi kampanyasında otomobil kazandı.

Cihangir Sarıaslan, otomobilin yaklaşık 3 bin YTL tutan vergilerini ödeyebilmek için aracı piyasa değerinin altında sattı. O günden sonra bir daha iş gitmeyen Sarıaslan, hakkında, okul idaresince soruşturma açıldı. Sarıaslan hakkında, Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca ''mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunmuş sayılır'' hükmü uyarınca işlem başlatıldı.

Bu arada, Cihangir Sarıaslan'ın daha önce de izinsiz ve mazeretsiz olarak işe gelmediği ve hakkında ''maaştan kesme'' cezası uygulandığı bildirildi. Sarıaslan'ın Ankara'da olduğu ve okul yönetimine, ''memurluğu bıraktım'' dediği öğrenildi

ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2007 Pazar 17:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?