6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Çiftçiler safran üretecek

Kastamonu İl Genel Meclisi, dünyanın en pahalı bitkisi olarak görünen safran ekilmesi için çalışma başlatıyor. 

İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında, Kastamonu çiftçisinin kalkınması çalışmalarının hızlandırılması öngörülürken, Kastamonu'daki süt kalitesini artırmak için safran bitkisi ekimi yapılması için alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve çiftçilerin safran ekmesi için yönlendirilmesi kararlaştırıldı. 

Tarım alanlarında, köylüye önemli gelir kaynağı kazandırabilecek safran bitkisi üretimi yaygınlaştırması ile ilgili Tarım Komisyon Raporu'nu görüşen İl Genel Meclis üyeleri, safran bitkisinin Kastamonu'da üretilmesi için iklim koşullarının elverişli olduğunu kaydetti. Bitkinin soğanının kilosunun 50 YTL olduğu ifade edilirken, safran bitkisinin bir soğanının 3 ila 13 çiçek verdiği, altınla yarışan Safran'ın 100 gramının 15 YTL'den satıldığı belirtildi. 

İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Veyisoğlu, safran bitkisinin şu anda ülke genelinde yeterli ölçüde yetişemediğinden dışarıdan ithal edildiğini ifade etti. 

Komisyon raporunun ardından İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Veyisoğlu, konun çok önemli olduğunu ve bu projeyi Kastamonu'da hayata geçirmek için pilot bölgeler bulunmasını istedi ve raporu incelenmek üzere Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü'ne havale etti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 16:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin altıntaş IP: 81.214.22.xxx Tarih : 21.04.2007 04:18:09
ben yasin altıntaş istanbul da gıda işi yapıyoruz ama taşkörü tarafın da safran ekimi mi mümkünmü mümkünse bun la ilgili bilgiyi nerden ala biliriz.