7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Doğanyurt'un ÖSS gururu

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesindeki, 1 müdür ve 2 öğretmenle eğitim veren Doğanyurt Lisesi, ÖSS'de ülke genelindeki 1729 genel lise arasında ortalama puanıyla SÖZ-2'de Türkiye birincisi, SÖZ-1'de ise Türkiye 3'üncüsü oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) ortaöğretim kurumları bazında, 2007 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) verilerine göre, düz liseler arasında Doğanyurt Lisesinin başarısı sevinç yarattı.

1500 dolayındaki merkez nüfusuyla Türkiye'nin en küçük ilçelerinden olan Doğanyurt'taki tek lisede okuyan 23 öğrenci ÖSS sınavına girdi. Bu öğrencilerden 6'sı yükseköğrenim kurumuna yerleşti. ÖSYM, Doğanyurt Lisesinin başarısını yüzde 26 olarak belirledi. Ülke genelindeki okulların ÖSS başarı sıralamasını çıkaran ÖSYM'nin açıklamasına göre Doğanyurt Lisesi ayrıca Eşit Ağırlık 1'de Türkiye 17'incisi, Eşit Ağırlık 2'de ise Türkiye 8'incisi oldu.

2 ÖĞRETMENİ VAR
2004'de ÖSS'de de SÖZ-2 ortalama puanıyla Türkiye birincisi olan Doğanyurt Lisesinde 80 öğrenci öğretim görüyor. Lisede, Sosyal bilgiler ve tarih branşlarında 2 öğretmen görev yapıyor. Okulun 10 yıllık müdürü Yakup Aydın ise edebiyat derslerine giriyor. Veliler okulun başarısının sürmesi için eksik olan branşlara öğretmen ataması yapılmasını istiyor.

“BOŞ DERS YOK”
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, Doğanyurt Lisesinin gösterdiği başarıdan dolayı okul müdürü Yakup Aydın ile öğretmenler ve öğrencileri kutladı. Doğanyurt'ta biri yatılı olmak üzere 2 ilköğretim okulu bulunduğunu belirten Tarakçı, “İlköğretim okullarımızdaki branş öğretmenlerimiz Doğanyurt Lisesinde, öğretmenleri bulunmayan derslere giriyor. Bu sayede lisemizde yeterli öğretmen olmamasına rağmen boş geçen ders bulunmuyor. Boş olan norm kadrolara yapılan atamalar tercihlere göre değerlendirildiğinden, öğretmen açığı konusunda Müdürlüğümüzün ve Bakanlığımızın bir ihmali söz konusu değildir” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 15:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?