6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

'Doktorum nerede ben oradayım'

İlk beyin ameliyatını 22 yıl önce Diyarbakır'da olan 64 yaşındaki kadın, daha sonra 2 kez Diyarbakır, 2 kez de Ankara'da ameliyat olduğu doktoruna, sağlığını bu kez de Kastamonu'da emanet etti. Diyarbakır'da yaşayan 11 çocuk, 7 torun sahibi olan Şefika Yıldırım, 1985 yılında Diyarbakır Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Mehmet Tandoğan'a muayene oldu. Beyninde tümör tespit edilen Yıldırım aynı yıl içinde beyin ameliyatı geçirdi.

Yıldırım, beynindeki tümörün yeniden büyümesi üzerine 1987 ve 1989 yıllarında Diyarbakır Devlet Hastanesinde Dr. Tandoğan tarafından 2 kez daha ameliyat edildi. Dr. Tandoğan'ın tayininin Ankara SSK Dışkapı Hastanesine çıkmasının ardından, beyindeki tümör yeniden büyüyen Yıldırım, Ankara'ya geldi. 1995 ve 2002 yıllarında 2 kez Ankara'da Dr. Tandoğan'a ameliyat olan Yıldırım, sağlığına kavuşmasının ardından Diyarbakır'a gitti.

Yıldırım, yeniden rahatsızlanması üzerine bu defa da Kastamonu'da özel bir hastanede görev yapan Dr. Tandoğan'a 6. ameliyatını oldu.
Ameliyatı başarılı geçen Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dr. Tandoğan'ın kendisine öz annesi gibi davrandığını bildirdi. Yıldırım, bu nedenle sürekli Dr. Tandoğan'a ameliyat olmayı istediğini kaydetti.

Dr. Tandoğan da 6 kez ameliyat ettiği hastasının son ameliyatının da başarılı geçtiğini ifade ederek, “Daha önce Diyarbakır ve Ankara'da 5 kez ameliyat ettiğim hastamı Kastamonu'da görünce şaşırdım. Ameliyatı için buralara kadar gelmesi ve beni tercih etmesi bir hekim için onur verici bir durumdur. Bizim için en güzeli hastamızı sağlığına kavuşturup buradan sağlıklı bir şekilde ayrılmalarını görmektir” diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 13:11:05
Güncelleme :27 Şubat 2007 Salı 13:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?