6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Engelli çocuklar gönüllerince eğlendi

Özel bir eğitim merkezinin hazırladığı etkinlikte, engelli çocuklar, palyaçolarla birlikte gönüllerince eğlendi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Erdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli çocuklar için eğlence düzenledi. Eğlenceye engelli çocukların aileleri ile Kastamonu Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Sayan ve Emniyet Müdürü Yardımcısı Tahsin Tatar katıldı. Eğlence öncesi konuşan rehabilitasyon merkezi müdürü Mehmet Doğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre ortalama 10 çocuktan birinin engelli olduğunu söyledi.

Türkiye'de bu oranın daha yukarılara çıktığını kaydeden Doğan, "Devlet İstatistik Enstitüsü oranlarına göre Türkiye nüfusunun yüzde 12.3'ü engelli. Türkiye'de sayı olarak 8 buçuk milyon insanın engelli olarak yaşaması ürkütücüdür. Engelli olarak yaşayan insanların durumundan dolaylı veya direk olarak etkilenen insan sayısı ise yaklaşık 34 milyon civarındadır" dedi. Devletin eğitim ve rehabilitasyon konusunda engelli çocuklara karşı görevli olduğunu hatırlatan Doğan, toplumunda engelli çocuklara sahip çıkarak, onların faydalı birer birey olma yolunda üzerine düşenleri yapması gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından engelli çocukların ailelerine rehabilitasyon merkezi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi. Teşekkür belgeleri ailelere Belediye Başkan Yardımcısı Sayan ve Emniyet Müdürü Yardımcısı Tatar tarafından verildi. Engelli çocuklar daha sonra sahneye çıkan palyaçolar ve müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 13:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?