6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Gaziler maaşlarının düzeltilmesini istiyor

Kıbrıs Gazileri aldıkları düşük gazi aylığı sebebiyle her gün simit yiyerek karnını doyurduklarını belirterek, maaşlarında düzenleme yapılmasını istedi.


Kastamonu'nun Hepkebirler Mahallesi'nde toplanan gaziler, aldıkları düştük gazi aylığı sebebiyle çok zor geçindiklerini, her gün simit yiyerek karınlarını doyurduklarını ifade etti. Kıbrıs gazilerinin 280 YTL maaş aldığını belirten Kastamonu Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Seyit Erdem, "Maaşlarımız çok az. Hükümetimiz, gazilerimizin mağduriyetini gidermeli, bizi namertlere muhtaç etmemeli" dedi.


Suriye sınırında kaçakçıları takibe aldıkları sırada mayının patlaması sonucu iki bacağını kaybederek gazi olan Erdem, "Zenginler nostalji olsun diye simit yer. Kıbrıs gazileri ise parasızlıktan, mecburiyetten simit yiyor. Çünkü verilen para sadece simit almaya yetiyor.

Türkiye'de gazilerin terör gazileri, malul gaziler ve muharip gazileri diye üçe ayrılıyor. En yüksek maaşı terör, en düşük maaşı ise Kıbrıs gazileri alıyor. Manevi olarak tüm gaziler eşit seviyededir. Ben Güneydoğu'da gazi oldum.


Kıbrıs'ta gazi olanlarla kendimi eşit seviyede görüyorum. Benim derdim kendim değil arkadaşlarım. Gaziler arasında ayrım yapılmaması gerekir. Tüm gazilere eşit seviyede aylık verilmesi gerekir" diye konuştu.


Kıbrıs gazilerinin aldıkları aylıkla evini geçindiremediğini söyleyen Erdem, Kıbrıs gazilerinin aylığında artış olmazsa simit yemeye devam edeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 11:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?