6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Her soruna çözüm bulmuşlar

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Alasökü Köyü'nde çöplerini yakarak imha ediyor, olası bir yangın için çeşitli yerlere yangın vanası yerleştiren köylüler, elektrik kesintileri içinde ortak bir jeneratör kurmuşlar.

Bir çok il ve ilçede olmayan bir sistemle çöpleri araziye atmak yerine yakarak imha ettiklerini ve daha temiz bir yaşam için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Alasökü Köyü Muhtarı Osman Duman, önceleri köydeki vatandaşların çöplerini ulu orta yerlere, mezarlık kenarlarına attıklarını ve bununda görüntü kirliliğine yol açtığını söyledi.

İşe ilk olarak çöp konusunda bir proje hazırlamakla başladıklarını belirten Köy Muhtarı Duman, "Köy halkının da katkıları ile çöp yakma fırını yaptık. Köy halkı çıkan çöpleri bu fırına atıyor, ben de haftada bir kez biriken çöpleri yakıyorum. Köyümüz şimdi çok daha temiz. Umarım bu yaptıklarımız örnek teşkil eder" şeklinde konuştu.

Daha sonra köyde çıkacak olası bir yangına karşı hazırlık yaptıklarını anlatan Osman Duman, "Köyün çeşitli noktalarına yangın vanası ve hortum yerleştirdik. Köy halkı olası bir yangın halinde itfaiyeyi beklemeden kendi imkanları ile yangını söndürmeye hazır hale geldi. Ayrıca olası bir yangına anında müdahale edebilecek birde acil yangın ekibi oluşturduk" dedi.

Her şeyin devletten beklememesi gerektiğini söyleyen Osman Duman, "Bazı şeyleri kendi imkanlarımızla yapmalıyız çünkü burada bizler yaşıyoruz. Yaşadığımız köyü en iyi en güzel şekilde yaşanır bir mekan haline getirmek bizim başlıca görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Son olarak köy halkının ortak kullanımı için bir jeneratör aldıklarını anlatan Muhtar Duman, "Köyümüzde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesinti esnasında köy halkının karanlıkta kalmaması için köy dışında yaşayan hemşehrilerimizin de katkıları ile bir jeneratör satın aldık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 11:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?