6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Hırsızlığa karşı danışmanlık hizmeti

KASTAMONU Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlara ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Polisler, ev ve iş yerlerinde hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirleri anlatıyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte başka şehirlerden hırsızlık amacıyla Kastamonu gibi Anadolu kentlerine gelen kişilere karşı vatandaşları bilinçlendirmek isteyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

Polislerle, ‘155 Polis İmdat’ hattı aracılığıyla irtibata geçen vatandaşlar, ev ve iş yerlerinde güvenlik konusunda zayıf noktaları öğrenme fırsatı buluyorlar. Yıllarca karşılaştıkları hırsızlık olayları nedeniyle tecrübeli olan polisler, kendilerine başvuran vatandaşların ev ve iş yerlerine giderek, hırsızların nerelerden girip, neler çalabileceğini belirliyor.

İşyerlerinde çok az maliyetle güvenlik kamerası ve alarm sisteminin hırsızlık olaylarında büyük oranda caydırıcılık imkanı bulunduğunu belirten polisler, özellikle kasaların boş dahi olsa görünür kısımda olmaması gerektiğini söyledi. Polisin bu uygulamasını beğendiklerini belirten vatandaşlar ise tedbirlerini daha sıkı alacaklarını belirtti

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 17:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?