7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Hünerli Eller Yarışması

Dünya Kadın Çiftçiler günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Hünerli Eller yarışıyor yarışması Kastamonu Tarım İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş ile Kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı yarışmada Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Ümit Uçar ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş konuşma yaptılar.


Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Ümit Uçar konuşmasında Tarım ile ilgili bilgiler verdi. "Kadınların çiftçi yerine ev hanımı olarak görülmesi, emeklerinin resmi istatistiklerde yer almamasına neden olmaktadır" diyen Uçar şunları söyledi; "Oysa dünyada tarımsal işgücünün yüzde 40'ını kadınlar oluşturmakta; Türkiye'de istihdam edilen kadınların yüzde 75'i ise kırsal kesimde yer almaktadır. Devlet İstatistik Enstitüsü 2000 yılı genel nüfus sayımına göre ilimizde toplam istihdama göre tarımda istihdam edilen erkeklerin oranı yüzde 54 iken kadınların oranı yüzde 92'dir. Kadınların en önemli özellikleri kırsal ekonomilerin, ailenin ve özellikle gıda üretimi ve güvenliğinde anahtar role sahip olmalarıdır." Vali Yardımcısı Ateş'te konuşmasında "Hünerli ellerin başaramayacağı bir şey yoktur" dedi.

Konuşma sonrası geçilen yarışmada ise jüri üyeleri yaptıkları değerlendirmede Budamış köyünden Nuran Sanbekiroğlu'nu birinci seçerken, ikinci Nesrin Yavaş ve Gülay Yavaş kardeşler seçildi.

Yarışmanın üçüncüsü ise Dokuzkat köyünden Nebahat Çobaloğlu seçildi. Yarışmada dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

kastamonu valiliği
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:40:58
Güncelleme :28 Kasım 2007 Çarşamba 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?