6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Hünerli eller yarıştı

Kastamonulu kadın çiftçiler, hazırladıkları el emekleri ile yarıştı. Kadın çiftçilerin hazırladıkları ürünler üzerindeki Türk bayrağı motifleri dikkat çekti.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda "Hünerli Eller Yarışıyor" isimli bir yarışma düzenlendi. Yarışmaya değişik köylerden 14 kadın çiftçi, hazırladıkları sepet ve yaptıkları baklavayla katıldı. Sepetlerin içerisinde, kadınların kendi yaptıkları 10 adet gıda ve el sanatları ürünü olması koşulu arandı.

Sepetlerin üzerine asılan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazıları, Türk bayrakları ve baklavalar üzerindeki Türk bayrağı motifleri dikkat çekti. Kadın çiftçiler, terör olaylarında şehit düşen Mehmetçikler'in unutulmadığını hatırlatmak için ürünlerin üzerine Türk bayrağı motifi işlediklerini söylediler.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Hadi Kayhan, yarışmanın asıl amacının değişik yörelerden kadınları bir araya getirerek birbirleriyle tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Çiftçilerin hazırladığı ürünler gıda mühendislerinden oluşan jüri tarafından büyük bir titizlikle incelendi. Baklavaların tatlarına da bakan jüri üyeleri, sepetteki ürünlere ve baklavalara puan verdi.

Verilen oylar sonucunda yarışmaya Budamış köyünden 4 numaralı sepetiyle katılan Nuran Sarıbekiroğlu birinci, Örencik köyünden amca kızları Nesrin ve Gülay Yavaş 12 numaralı sepetleriyle ikinci, Dokuzkat köyünden 7 numaralı sepetiyle Nebahat Cavaloğlu üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren kadın çiftçiler, altın ve değişik hediyelerle ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?