6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

İnşaattan çıkan şampiyonlar

Kastamonu’nu İnebolu ilçesine bağlı Akgüney köyünde, okullarına "oturulamaz" raporu verildiği için inşaat halindeki bir binada eğitimlerini sürdüren öğrenciler, 31 köy ilköğretim okulu arasında düzenlenen yarışmada birinci oldu. 

İnebolu’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, "birleştirilmiş sınıflı köy ilköğretim okulları arasında bilgi yarışması"na, ilçedeki 31 köyün ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Yarışmada, Akgüney köyünde eğitim sezonu başında okulları için "oturulamaz " raporu verilen ve köydeki en uygun bina olduğu gerekçesiyle eğitimlerini halen inşaat halindeki bir binada sürdüren Şehit Hayrettin Taşdelen İlköğretim Okulu öğrencileri ile Korupınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri finale kaldı. 

Finalde 20 sorunun 14’ünü doğru cevaplandıran Şehit Hayrettin Taşdelen İlköğretim Okulu öğrencileri, 70 puanla yarışmanın birincisi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yaşar, öğretmen Serhan Erol’un yarışmaya hazırladığı öğrenciler Fikriye Taşdelen, Güldane Taşdelen ve Ersin Karabudak’ı kutlayarak hediyelerini verdi. 

Yaşar, "Siz, zor şartlar altında bile azimle çalışıldığında başarıya ulaşılabileceğini gösterdiniz. Hepinizi gönülden kutluyorum" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 15:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?