6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Karadere Barajı çiftçinin umudu oldu

Kastamonu'ya bağlı Taşköprü İlçesi'nde, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından uydu aracılığı ile yapılan Karadere Barajı, beklenenden daha çabuk dolmaya başladı. 

Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinin 1.5 yılda dolmasını tahmin ettikleri Karadere Barajı'nda, beklenmedik şekilde su seviyesinin yükselmesi yetkilileri sevindirdi. Karadere Barajı tahmin edilen süreden önce dolmaya devam ederse bölgedeki susuz tarım yapan köylere su verme işleminin başlayacağını bildiren yetkililer, Karadere Barajı'nın bölgedeki susuz tarım yapan köylerin ekonomik olarak gelişimini sağlayacağını ve önceleri sulu tarımla uğraşmamış bölge halkının tarımdan elde edecekleri gelirinin tatmin edici düzeye çıkacağını ifade etti.

Karadere Barajı'nın su seviyesinin yükselmesine en çok da tarımla uğraşan çiftçiler sevindi. Kuru tarımdan sulu tarıma geçebileceklerini belirten çiftçiler, "Kısa sürede baraj suyundan yararlanarak sulu tarıma geçersek gelirimiz ve yetiştirdiğimiz ürün çeşitlerinin sayısı artacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?