6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu'da 84.yıl coşkusu

Cumhuriyetin 84. kuruluş yıldönümü Kastamonu'da coşkuyla kutlandı.

Ulu önder Mustafa kemal Atatürk tarafından kurulan cumhuriyetin 84. yıldönümü kutlamaları için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Vali Kara, Albay Es ve Başkan Topçuoğlu'nun vatandaşların bayramını kutladığı törende, öğrenciler zaman zaman soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.

 

Kara, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu 29 Ekim 1923'ün Türk tarihi içinde en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilanıyla Atatürk önderliğinde Türk milletinin topyekün şahlanışa kalktığını belirten Kara, "Türk milletinin şahlanışa kalkması ve Milli Mücadele zaferi, çağdaş medeniyet hedefine ulaşmanın tüm dünyaya ilanıdır. Bizlere emanet edilen Cumhuriyet, çağdaş medeniyet hedefinin temelidir. Bizlere düşen Cumhuriyeti daha ileri seviyelere taşımaktır" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiir ve marşlarla devam eden törende Vali Kara'ya bir öğrenci tarafından Türk bayrağı verildi. Kara'nın bayrağı öpüp alnına koyduktan sonra açması vatandaşlar tarafından alkış aldı. Tören belediye bandosu eşliğinde resmi geçişlerle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 17:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mevlutertop IP: 88.228.206.xxx Tarih : 11.11.2007 20:04:18

nehattıme baskanımsizleri cokseviyorum artık aglamak istemiyorumellerinden saygıvesevgıileöperim ayrıc sayın kaymakambeyime utandıgım icinyanına gıdemiyorum benimadıma tesekkuredememiş dersenizbenimemnunedersinizcahilancak dusunmeyendirdersinizallasmalıdık mevlutertop1967cıdesoguksupazarı