7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Kastamonu'da aile içi şiddet

Aile içi şiddetin hat safhalara ulaştığı Kastamonu’da yaşanan son olayda bir kadın kocasının kafasına vurduğu rakı şişesi ile yaralanırken, Taşköprü’nün bir köyünde ise ikinci kez evlenmek isteyen şahıs buna karşı çıkan babasını darp etti.

Kastamonu şehir merkezinde geçtiğimiz aylarda biri ölümle sonuçlanan aile içi şiddet olayları günden güne artarak devam ediyor. Kastamonu genelinde aile içi şiddet olayları her gün baş sorun haline gelirken Özellikle Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler gece geç saatlerde yapılan ihbarlar sonrası aile içi şiddet olaylarına müdahale etmeye devam ediyorlar.

Son olarak Devrekani’de bir koca eşinin kafasına rakı şişesi ile vurarak yaralanmasına neden olurken, Taşköprü’nün Derebeysibey köyünde ise bir şahıs babasını ikinci kez evlenmek için ikna edemeyince darp etti. Yetkililer aile içi şiddetin özellikle ekonomik sıkıntılardan dolayı meydana geldiğini belirtirlerken, bir çok ailenin ise sürekli olarak aile içi şiddetin mağduru olduğunu belirttiler. Aile içi şiddetin en büyük nedenlerinden bir diğeride işsizlik olarak gösteriliyor.

ALBAYRAK DAVET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda bir radyonun canlı yayın konuğu olan İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak aile için şiddetin Kastamonu’da birimlerini ilgilendiren en büyük sorun olduğunu belirterek basın ve kamuoyunun desteği ile bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini söylemişti.

KONFERANS VE AFİŞ

Ülkemizin bir çok ilinde aile içi şiddet olayları ile ilgili olarak bu konuda sorumlu kurumlar konferanslar düzenlerken bir çok Üniversite’de bulunduğu bölgenin şiddet araştırmasını,Belediye’ler de bilbaordlara astığı afişler il bu kanayan yaranın üzerine melhem olmaya çalışıyor.

nasrullah gazetesi
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 17:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?