7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

'Kastamonu'da akademik kariyer yapın'

Kastamonu Çalışma Grubu'nun İstanbul Üsküdar'da düzenlediği programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Üniversitesi'nde akademik kariyer yapmaları için üniversite gençliğine çağrıda bulundu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da gençlere münazaracı, müzakereci ve mücadelesi olmalarını tavsiye ederek, "Başarılı olmak için ayrıca özdeğerleriniz, özsaygınız ve özgüveniniz olmalı" dedi. 

Kastamonu Çalışma Grubu'nun İstanbul Üsküdar'da düzenlediği programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalite Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Gebze İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Kütük Mermer A.Ş. Yönetim Kurulu İsmet Kütük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müşaviri Sadettin Çay, Sakız Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Latif Sakız, Elban Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Elban, AKRA FM Genel Müdürü Naim Güleç ve STV Haber Müdürü Abdullah Abdulkadiroğlu ile grup üyesi ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 katıldı. 

Süheyl Erboz tarafından sunumun yapıldığı programın açılış konuşmasını, yaklaşık 2 hafta önce Mehmet Yılmaz'dan Kastamonu Çalışma Grubu Derneği Başkanlığı görevi devralan Ahmet Duysak yaptı. Grubun varlık felsefesini dostluk ve sevgi üzerine kurduğunu belirten Başkan Ahmet Duysak, "Bu gönüllü hareket 20 yılını devirdi. Kurucu üyelerimiz üniversite yıllarında KASDER çatısı altında başlayan birlikteliklerini son 6 yıldır Kastamonu Genç Çalışma Grubu Derneği olarak yürütmektedir. 26 Mart 2007 tarihindeki genel kurulumuzda ismimizdeki 'genç' ifadesini çıkarıp üyeler için 35 yaş sınırını da kaldırarak daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefledik. Üyelerimiz, üniversite eğitimi almış veya profesyonel olarak çalışan belli bir kariyere sahip nitelikli kişilerden oluşmaktadır. 

Sosyal sorumluluk gereği en iyi yatırımın insana yatırım olduğu bilincinden hareketle grubumuz Kastamonulu üniversite öğrencilerinin İstanbul'daki koordinasyon noktası olmuştur. Şu an 150'si burslu olmak üzere 500'e yakın öğrenci arkadaşımızla irtibatlıyız. Hedefimiz İstanbul'daki tüm Kastamonulu öğrencilerle irtibat kurmaktır" diye konuştu. Kastamonu'da şube açmayı hedeflediklerini vurgulayan Ahmet Duysak, "Kastamonu Üniversitesi'nin kurulması büyük fırsattır. Profesyonel meslek sahipleriyle birlikte Kastamonu'yu kalkındıracak projeler üreterek hayata geçirmek istiyoruz. Yakında bir Kastamonu ziyareti gerçekleştirerek bunun ilk adımını atacağız" diye konuştu.

BAŞARILI OLMANIN YOLLARI
AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ise teşkilat olarak "Gençler Buluşuyor, Geleceği Konuşuyor" adlı bir organizasyon yaptıklarını ve önemli sonuçlar aldıklarını söyledi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Başarılı olmak için size 3 altın kural söyleyelim. Bunlar münazaracı olmak, müzakereci olmak ve mücadeleci olmaktır. Başarılı olanlara baktığımızda bu 3 yönlerinin ön plana çıktığı görülmektedir. En güzel örneği ise benim sınıf arkadaşım Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu 3 hasletin olmadığı yerde münakaşa vardır ki, bundan vatana ve millete bir fayda gelmez. Bunun dışında yine size 3 sihirli kelime söyleyeceğim. Bunlara dikkat ettiğinizde de çok önemli mesafeleri hızla katedersiniz. Bunlar ise özdeğer, özsaygı ve özgüvendir. Bu 3 kavramın gereğini ne kadar yerine getirirseniz başarınız o kadar artacaktır. Ülkenize ve milletinize karşı
sorumluluklarınızın akranlarından çok önce farkında olursanız gereğini yapma ihtiyacı hissedersiniz. Erken yaşta sorumluluk alın. Bunu her alanda yapın. Sözgelimi siyasette yer alın. Siz yer almazsanız başkaları o boşluğu dolduracaktır." 

Kastamonu'ya 4 kez ziyaret gerçekleştirdiğini ve Seydiler'de yediği begamayı unutamadığını ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, "Kastamonu, çok büyük zenginlikleri olan bir bölgemiz. En önemli özelliği insani zenginliğidir. Sizin sorumluluğunuz, bu lokal zenginliği topluma yayarak genel bir zenginlik oluşturmaktır. Bu konuda projeler üretmenizi tavsiye ederim. Doğduğunuz sokakların değerleriyle onur duymalısınız" dedi. 

Programın kapanış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Genç Çalışma Grubu'nun faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve onur duyduğunu ifade ederek, "Özellikle burs konusunda bugüne kadarki katkılarından dolayı değerli işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimizle de iftihar ediyoruz. Bizim üniversite dönemimize göre şimdiki Kastamonulu üniversite gençliği çok şanslı. Aradıklarında ulaşacakları, kendilerini dinleyecek, sorunlarına çözüm arayacak nitelikle bir grupları var. Bu grubun her geçen yıl yeni üyelerle büyüyerek önemli projeleri hayata geçirmesi temennimizdir" ifadelerini kullandı. 

Yıllardır büyük mücadele vererek nihayetinde Kastamonu Üniversitesi'nin kurulmasına vesile olduklarını kaydeden Bakan Murat
Başesgioğlu, "Son dönemde ise Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi'nin kurulması kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. YÖK
onaylarsa Tıp Fakültesi'nin rektörlüğüne hemşehrimiz Prof. Dr. Sırrı Kes getirilecek. Gerek Kastamonu Üniversitesi'nin gerekse Tıp Fakültesinin yeni doktorlara, yeni akademisyenlere ihtiyacı var. Kastamonulu gençler bu konuda gayret etmelidir" diye konuştu.

GENÇLERE 10 ALTIN TAVSİYE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirilen Kastamonu Çalışma Grubu'nun programında üniversite gençliğine şu tavsiyelerde bulundu: "Aranızda yardımlaşmayı ve dayanışmayı eksiksiz yerine getirin. Yalnızlık duygusuna kapılmayın. Hayatta başarılı olmak için mücadeleci bir ruha sahip olun. Geleceğe ilişkin düşünceler geliştirip sürekli projeler üretin, hayata geçirin. Eskiye oranla bir üniversiteye girmek, mezun olunca iş bulmak zor. Yakaladığınız fırsatları iyi değerlendirin. Hayatla bağlantı kurmanın önemini kavrayın. Sürekli pozitif düşünün. Yaşadığımız dünyada ezber çabuk bozuluyor. 25 yıl aynı işi yapmayı düşünmeyin. Yüksek teknolojiyi, bilgi teknolojisini kullanma konusunda gayret edinin. Siyaset, ülkeye ve millete hizmet etmenin önemli aracıdır. Siyasete girme konusunda çekingen davranmayın. Gerçek anlamda siyasetçiler, kendisini halka adamış insanlardır. Her gün sizi mutlu edecek yararlı bir faaliyette bulunun. Üzerinize bir iş aldığınızda onu hakkını yerine getirerek yapın. Geleceğe dönük umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin." 

Kastamonu Çalışma Grubu'nun Yönetim Kurulu şöyle: "Başkan Ahmet Duysak (THY Operasyon Takip Müdürü), Başkan Yardımcısı Mehmet Çiftçi (Türkiye Finans Katılım Bankası Perpa Şube Müdürü), Başkan Yardımcısı Bilal Dirgen (Serbest Avukat), üyeler Murat Öztopal, Sinan Kara, Vildan Demir, Nihal Silin."
iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 15:33:29
Güncelleme :15 Nisan 2007 Pazar 15:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?