6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu'da Balyoz Operasyonu

Jandarma ve polis ekipleri Kastamonu'nun ilçesi Cide merkez olmak üzere 35 ayrı noktada yaptığı eş zamanlı 'Balyoz Operasyonu'nda toplam 20 kişi gözaltına alındı. 

Şikayetler üzerine harekete geçen Jandarma, organize suç örgütü oluşturma teşebbüsünde bulunanlara yönelik yürüttüğü istihbarat çalışmalarını, eş zamanlı yürütülen Balyoz Operasyonu'yla sonuçlandırdı. 

Darp, tehdit, senet tahsilatı gibi suçları organize olarak işledikleri öne sürülen şüpheliler Y.M, A.E, H.G, M.T, R.T, Ü.O, F.O ve E.G isimli şahıslar Kastamonu'nun Cide ilçesinde yapılan operasyonda, örgütün elebaşı olduğu iddia edilen H.D Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, diğer şüpheliler H.B, İ.E, İ.T, M.B, E.Ş, E.U, T.Ö, M.K, M.C, F.Y ve D.B isimli şahıslar ise Kastamonu il merkezinde ve bazı köylerinde ele geçirildi. 

Operasyonda biri kalem tipinde olmak üzere 5 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet kurusıkı tabanca, 7 adet av tüfeği, çok sayıda senet ve bulundurulması suç olan kama ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şahıslar Cide Cumhuriyet Savcılığı'nda operasyonu yürüten savcıya ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edilecek.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 19:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?