6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu'da orman yangını

Kastamonu merkeze bağlı Alpaslan ile Konukça köyleri arasındaki ormanlık alanda akşam üzeri çıkan orman yangını, 5 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Yangına, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 15 Orman İşletme müdürlüğünün yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra Kastamonu Belediyesi arazözleri, Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi iş makinaları ve Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın ekipleri müdahale etti. Yangını söndürme çalışmalarına Jandarma Alay Komutanlığına bağlı askerler, çok sayıda köylü ve orman işçileri de katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen helikopter, hava karardığı için yangına müdahale edemeden Taşköprü Orman Deposuna inmek zorunda kaldı.

Yangının saat 22.00 sıralarında kontrol altına alındığı ve 6 hektarlık bir alan tahrip olduğu öğrenildi.

Önceki haber

Kastamonu merkeze bağlı Alparslanlı köyü yakınlarında, orman yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, saat 5 civarında başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme müdürlüklerinin iş makineleri ve arazözlerle müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangına, Kastamonu Alay Komutanlığına bağlı askerler, vatandaşlar ve Kastamonu Belediyesi itfaiye araçları ile müdahale ediliyor.

Yetkililer, yaklaşık 5 hektar alanda etkili olan yangının çevredeki köylere sıçrama tehlikesi bulunduğunu belirttiler. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Akgün ve diğer yetkililer yangınla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar.



AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 20:50:01
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 10:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?