6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kastamonu'da tarihi eser operasyonu

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ile İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü polislerinin müşterek düzenledikleri operasyonda, çok sayıda tarihi eser ve elektronik malzeme ele geçirildi.
İnebolu'da ikamet eden ve durumlarından uzun süredir şüphelenilen N.Y, H.D, M.K, A.K ve Ermeni uyruklu olan Y.M isimli şahısların ev ve iş yerlerine operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, geniş çaplı arama yaptı.


Şahıslara ait araç, iş yeri ve evde yapılan aramalarda bir adet Bizans dönemine ait bronz haç, üç adet bronz motifli çivi, iki adet bronz yüzük, bir adet bronz mühür, dört adet bronz ok ucu, 10 adet gümüş süs eşyası, bir adet gümüş kolye, 22 adet madeni eşya, 4 adet kırık seramik parçası, beş adet küçük bronz takı parçası, 102 adet Roma, Bizans ve Grek dönemine ait bronz sikke, dokuz adet Osmanlı dönemine ait gümüş sikke olmak üzere toplam 164 parça tarihi eser ele bulundu.

 
Yapılan aramada ayrıca bir adet 7.62 mm çapında ruhsatsız tabanca, kazı yapmakta kullanılan çeşitli malzemeler, bir adet Rus yapımı gece görüş dürbünü ile 4 bin 678 adet muhtelif elektronik eşya ele geçirildi.
Şahıslara ait olan 2 otomobile el konulurken, gözaltına alınan 5 kişi yarın İnebolu Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 02:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?