7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Kastamonu'dan Bingöl'deki anıta toprak

Bingöl-Elazığ Karayolu'nun Anıttepe mevkiinde 14 yıl önce şehit edilen 33 askerin anısına yaptırılan anıt bayrak ve mezara konulması için Kastamonulu şehitlerin mezarlarından toprak ve bayrak gönderildi.

Vatani görevlerini yapmak üzere usta birliklerine gitmekte olan Devrekani nüfusuna kayıtlı Nihat Odabaşı ve Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı Ramazan Akkaya da 24 Mayıs 1993 günü Bingöl'de terör örgütünün kurduğu pusuda şehit olan askerler arasındaydı. Her iki şehidin mezarından alınan toprak ve ailelerinden alınan bayrak, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Bingöl'den gelen heyete teslim edildi.

Yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsız yaşama tutkusunun inanılması güç mücadelelerle dolu savaşlara sahne olduğunu hatırlatan Vali Kara, "Milletimizin zaferini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, kahramanlara şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak en büyük görevimizdir" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şaduman Sivrioğlu ise, kahraman şehitlerin anılarının Bingöl'deki anıtta yaşayacağını, şehit ailelerinin de bundan büyük bir mutluluk duyacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Kara tarafından şehitlerin mezarlarından alınan toprak ve Türk bayrağı Bingöl'den gelen heyete teslim edildi. 33 bin şehidin sembolü olarak 33 şehidin anısına Bingöl'de yaptırılan anıt, 30 Haziran tarihinde açılacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 13:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali bayar IP: 85.108.212.xxx Tarih : 23.09.2007 14:59:06

bu olayın üzreinden 14 sene geçti ve henüz yeni bir anıt yapılıyor sorarım size bizim askerimiz bu devlet yöneticileri içinbu kadar mı değersiz gidin ve diyarbakır daki pkk leşlerinin anıtına bakın ve aradaki çelişkiyi siz düşünün daha ne diyim her yıl milyon dolarlar dış ülkelere hibe edilir ken bizim askerlerimiz bir karış toprağımız için canını veriyor yönetenler asıl pkk operasyona ankaradan başlamalı saygılarımla