6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Kent Tarihi Müzesi gün sayıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde açılması planlanan Kent Tarihi Müzesi çalışmalarına hız verdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon ve Yapı İşleri Daire Başkanı Mustafa Bozdemir ve Röleve Anıtlar Müdürlüğü uzmanları, Taşköprü'ye açılması planlanan Kent Tarihi Müzesi için ilçeye gelerek projelendirme çalışmaları yaptı. Bakanlık yetkileri, Kent Tarihi Müzesi olması düşünülen eski Redif Baduru binasında, eski cezaevi ve geçen yıl başlatılan kazı çalışmalarıyla açığa çıkarılan Pompeiopolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü uzmanlarından Ahmet Göremezli, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, seçilen binanın Kent Tarihi Müzesi için biçilmiş kaftan olduğunu, Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının da beklenenin üstü seviyede olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Taşköprü Belediyesi yetkilerinin, Kent Tarihi Müzesi'nin yanına bir de arkeolojik müze açılması talebinin incelendiğini kaydeden Göremezli, gerekli incelemeler ve çalışmalar yapıldıktan sonra bu konunun netlik kazanacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 10:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cem CAN IP: 88.234.185.xxx Tarih : 20.03.2007 13:08:06
Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde açılması planlanan Müze'nin Taşköprü halkına ve ziyaretcilerine tarihi açıdan nekadar güzel bir bölge oldugunu son derece iyi anlatır ve gösterir.