6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Minik eller çöp topladı

Kastamonu'da ilköğretim okulu öğrencileri önderliğinde başlatılan proje çerçevesinde, öğrenci, öğretmen, polis memuru, din görevlileri ve vatandaşların da katılımıyla sokaklardaki çöpler toplandı.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda "Temiz çevre, temiz mahalle" adlı bir proje başlatıldı. Öğrencilerin okul yönetimine çevreyi temizlemek istediklerini bildirmeleriyle proje büyüdü. Öğrencilerin projesine ailelerinin yanı sıra polis, din görevlileri, öğretmenler ve mahalle halkından da destek geldi. Çocuklarına yardımcı olmak isteyen bazı anneler de, küçük bebekleriyle gelerek çocuklarının yanında bulundu. Çevrenin temizlenmesi için yüzlerce insanı bir araya getiren minikler, mahallede tek çöp kalmayıncaya kadar büyükleriyle birlikte çöp topladı.

Mahallenin tüm sokakları ile oyun parklarının temizlendiği projenin açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, temiz bir çevrede yaşayabilmek için öncelikle çevrenin kirletilmemesi gerektiğini söyledi. Temiz çevre için herkese görev düştüğünü vurgulayan Tarakçı, "Çevre duyarlılığını öğrencilere ve vatandaşlara anlatamazsak ülkemizi ciddi bir şekilde etkileyen küresel ısınmanın sonuçları katlanamaz hale gelir. Projedeki amacımız; temiz ve güzel bir çevrede yaşamak, duyarlı, çevreyi kirletmeyen insanları çoğaltmaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 13:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?