7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Mısırlı hafızlardan Kur'an ziyafeti

Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1436. yıldönümü, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlanıyor. 

İlçe Müftülüğü ile Taşköprü Genç İşadamları Derneği (TAGİAD) tarafından organize edilen 'Efendimizi Anma' programı Karasaid Camii'nde gerçekleştirildi. Gecede, Mısırlı ünlü hafızlardan Sümeyye ile Yasin Şarkavi tarafından Kur'an ziyafeti sunuldu. Kur'an ziyafetinde vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. 

Gecede bir konuşma yapan Müftü Bayram Çelik, asr-ı saadetten örnekler vererek organizasyonun önemine işaret ederek, "Alemlerin Efendisi Hz. Peygamberimiz (sav) insanlığa rehber olarak gönderilmiştir. Onun rahmeti tüm insanların üzerinedir. Efendimiz, susuz kalan topraktaki bitkilere suyun verdiği hayat gibi, bataklığı düşmüş, bunalmış, ümidini yitirmiş insanlar onu tanıyıp anladıktan sonra ümit var olarak hayata geri dönmüşlerdir. Bu dönüş, bu huzur ve mutluluk ancak ona ümmet olmakla ve onu rehber olarak kabul etmekle mümkündür. Çünkü O'nun rehberliğine, önderliğine, sevgi ve merhametine hepimiz muhtacız. Ne mutlu ki efendimizi gerçek manada anlayıp ona ümmet olanlara, ne mutlu onun sevgi, onurlu ve müjdeleyici yolundan ayrılmayıp gidenlere" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 09:35:36
Güncelleme :10 Nisan 2007 Salı 18:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT UÇAR IP: 88.248.252.xxx Tarih : 18.04.2007 09:59:11
İNANIYORUM Kİ BU İNSANLARIN O MÜBAREK SESLERİNİ İNANMAYAN İNSANLARA DİNLETELİM BELKİ İMANA GELİRLER TEK KELİMELYLE BU İNSANLARIN O MÜBARAK SESLERİ İNSANLIĞA SUNULMUŞ SONSUZ BİR NİMETTİR.......BEN BU İNSANLARI DİNLERKEN KENDİMDEN GEÇİYORUM..........ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN......