7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

OKAB Kastamon'da yapıldı

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır Orta Karadeniz Birliği'nin (OKAB) çok yol aldığını belirterek birliğin Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinde önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

OKAB toplantısı Kastamonu Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında yapıldı. Vali Çakır'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıya Sinop Valisi Zeki Şanal, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ve bu illerden yetkili isimler katıldı. Vali Nurullah Çakır, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, vali yardımcısıyken temelleri atılan OKAB'ın çok yol aldığını ve üç il için çok önemli kazanımlar sağlandığını ifade etti. 30 Kasım 2007 tarihi itibariyle 83 proje içerisinde 30 yerel kalkınma girişimi, 34 KOBİ ve 12 küçük ölçekli yapı projesi olmak üzere toplam 13 milyon 365 bin euro hibe kullanıldığını belirten Çakır, yaklaşık 18 milyon euroluk hibenin de uygulamaya konulduğunu söyledi.

Bir kısım projelerinin ise standartlara uymadığı için realize edildiğini kaydeden Çakır, "Bundan sonra 2013 yılına kadar devam edecek süreçte de yeni yöntem, prensip ve ilkeler doğrultusunda çalışmalar devam edecektir. Kalkınma yöntemleri sadece bizim belirlediklerimizle sınırlı kalmamalı. Bunların dışında da yöntem geliştirilmelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 19:50:52
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 20:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?