7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

OKAB Kastamonu'da toplandı

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Orta Karadeniz Kalkınma Birliği'nin (OKAB) hazırladığı projelerle Türkiye'ye öncülük ettiğini söyledi.

OKAB, Kastamonu Valisi Mustafa Kara'nın başkanlığında, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ve Sinop Valisi Zeki Şanal'ın katılımıyla Kastamonu'da toplandı. OKAB'ın Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsadığını belirten Vali Kara, birliğin amacının yatırımları yönlendirerek, Avrupa Birliği projelerine yardım ve katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği'ne sunulan birinci etaptaki projelere yardımın alındığını aktaran Kara, birliğin önümüzdeki dönemde de önemli projelere imza atacağını kaydetti.

Birliğin sivil toplum kuruluşları ve orta ölçekli sanayiciler gibi ilgili kurumları eğitmek anlamında önemli bir fonksiyonu olduğunu vurgulayan Kara, "Yöremizdeki insanlar nasıl proje yapılacağını OKAB ile öğrendi. İnsanlarımız nasıl proje yapılacağını bilmeyi bırakın, projeyi gönderecek makamı bulmakta bile zorluk çekerdi. Bunun için OKAB önemli bir fonksiyon üstlenmektedir" dedi.

Avrupa Birliği'nden ikinci etapta 60 milyon euro tahsis edileceğini söyleyen Vali Kara, proje hazırlama talimatı alındığında yoğun bir çalışma içine girileceğini belirtti. Proje hazırlama konusunda OKAB'a önemli görev düştüğünü ifade eden Kara, "Birliğimizin yaptığı çalışmalar, yapılan diğer projelere örnek gösterilerek Türkiye'de öncü olmuştur. Yaptığımız projeler Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından diğer projelere her zaman örnek gösterilmiştir. Bunun için ikinci etapta da aktif olarak güzel
projeler hazırlamalıyız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?