6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Okulun adı değişti, kavga bitti

KASTAMONU’nun İnebolu İlçesi’nde iki komşu köyü birbirine düşüren yeni okulun isim krizini Milli Eğitim Müdürlüğü çözdü. 

İnebolu’nun Erenyolu Köyü’ndeki ilköğretim okulu yıkılınca, 2000 yılında yeni bir okul yapımı için girişimde bulunuldu. Erenyolu ve Göçkün köyleri arasında bulunan bir arsaya yaptırılan 12 derslikli ilköğretim okulu, 2005-2006 öğretim yılında hizmete açıldı. Göçkün köyü sınırları içine yaptırılan okula ‘Erenyolu İlköğretim Okulu’ adı verildi. Ancak bu isme Göçkün köyü halkı, okulun kendi sınırları içinde kaldığını öne sürerek itiraz etti. Köylüler, okulun isminin Göçkün İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini istedi. 

İki köy arasındaki isim tartışması sürerken, Göçkün Köyü'nden Hüseyin Bozoklu, okulun yapıldığı arsayı kendisinin bağışladığını öne sürerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Hüseyin Bozoklu, dilekçesinde okula kendi isminin verilmesini gerektiğini belirtti. Dilekçe vermekle yetinmeyen Bozoklu, yetkililere sık sık başvurarak okula isminin verilmemesi durumunda yasal yollara başvuracağını bildirdi.

ADI ‘9 HAZİRAN’ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
Okulun krize dönüşen isim sorununa çare arayan Milli Eğitim Müdürlüğü, sonunda kimsenin itiraz edemeyeceği bir çözüm yolu buldu. Erenyolu İlköğretim Okulu’nun isminin İnebolu’nun Şeref ve Kahramanlık Günü olarak kutlanan ‘9 Haziran’ olarak değiştirilmesi görüşü benimsendi. İnebolu için anlamı büyük olan 9 Haziran ismine kimsenin itiraz etmeyeceği düşünülerek isim değişikliği teklifi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Vali Mustafa Kara’nın onayına sunuldu. Vali Kara’nın onayı ile okulun ismi 9 Haziran İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 13:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?