6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Pepe: Balıktan iyi anlarım

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, torik balığının neslinin tükenmekte olduğunu belirterek, sanayi tesislerinden atıklarını denizlere bırakmamalarını istedi. 

Çeşitli açılışlar ile temel atma törenlerine katılmak üzere Kastamonu'nun İnebolu ilçesine gelen Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Rasim Yıldırım tarafından yaptırılan su ürünleri işletmesini hizmete açtı. Su ürünleri işletmesinin açılışında, küçüklüğünde balık torbaları sattığını, ilk kazandığı para ile eve giderken yürüyüşünün bile değiştiğini belirten Pepe, "Anlayacağınız balıktan iyi anlarım" dedi. 

Hizmete açtığı tesisi gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Pepe, işlenmek üzere depolanan torik balıklarından birini eline alarak, "Şimdi buradan sesleniyorum. Balıkçılara el insaf diyorum. Balıkçılarımız bilinçli avlansınlar. Belediye ve Sanayi tesisleri de atıklarını denize bırakmasınlar. Bu elimde tutuğum balığın nesli tükenme aşamasında. Dikkatli olursak denizlerimizdeki canlıların neslini tüketmemiş oluruz" diye konuştu. 

Çevre ve Orman Bakanı Pepe'nin İnebolu'daki açılış ve temel atma törenlerine Vali Mustafa Kara, Kastamonu milletvekilleri Musa Sıvacıoğlu, Sinan Özkan ve Mehmet Yıldırım ile Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Daha sonra İnebolu Tekstil Fabrikası'nın temel atma törenine katılan Pepe, hükümetin 49 ili kapsayan Teşvik Yasası ile bu tür yatırımların yaygınlaştığını söyledi. 

Temelini attığı fabrikanın 400 kişiye iş imkanı sağlayacağını kaydeden Bakan Pepe, "Türkiye'de yatırım yapan herkesi ayakta alkışlıyorum. Bu ülkede yatırım yapmak, istihdam sağlamak en büyük vatanseverliktir. AK Parti iktidarı olarak biz 4 yıl içinde 15-20 yılda yapılacak işleri gerçekleştirdik. Türkiye, geçmişte çok zaman ve para kaybetti. Biz tek başına iktidar olmanın imkanlarını milletimize devşiriyoruz. AK Parti hükümetinin icraatlarını burada tek tek saymaya kalksam yarın sabaha ancak biter. Sadece şunu söylemek istiyorum. Sağlıkta çağın reformunu, devrimini yaptık. Artık hastanede tedavisini yaptıramayan, eczaneden ilacını alamayan yok. Herkesin sahibi var. Herkesin sahibi sosyal devlettir. Sosyal devlet, sadece Anayasa kitabında yazıyordu. Türk halkı, sosyal devleti AK Parti iktidarında tanıdı" ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından fabrikanın temeline ilk harcı koyan Bakan Pepe, daha sonra Prof. Dr. Oğuz Kayaalp ve eşi Türkan Kayaalp tarafından yaptırılan kız öğrenci yurdunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninin ardından Bakan Osman Pepe, eğitime katkılarından dolayı hayırsever çifte şilt verdi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 17:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?