6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Pompeiopolis'de yeni buluntular

İsviçre Zürih Üniversitesi'nden dünyaca ünlü Epigraf Prof. Dr. Christian Marek, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde ikinci sezon kazı çalışmaları yürütülen Pompeiopolis Antik Kenti'nde ekip üyesi olarak kazı çalışmalarına katıldı.

Yazıtların incelenmesiyle birlikte M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatoru Mark Aurel'in damadı Geneus Klaudius Severus'un Pompeiopolisli olduğunun tespit edildiği ifade edildi.


Almanya Münih Üniversitesi'nden Prof. Dr. Latife Summerer başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarına katılarak Pompeiopolis yazıtları üzerinde estanpaj (kağıt kullanarak kopyalamak) metoduyla örnek alarak yazıtları okumak ve ayrıntılı rapor düzenlemek üzere epigraf Marek, çalışmalara başladı.

1980'li yıllardan bu yana Paflagonya bölgesinde yaptığı çalışmalarla tanınan Marek, Pompeiopolis kazılarından çıkan yazıtları da inceledi. 'Oldukça ümit ve heyecan verici' olarak nitelendirdiği Pompeiopolis yazıtlarıyla ilgili olarak dünyaca ünlü epigraf İsviçre Zürih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Christian Marek, Pompeiopolis'te geçtiğimiz yıllarda çıkan yazıtları okuduğunu ve çalışmalar sonucunda bol miktarda 'Geneus Klaudius Severus' isminin geçtiği ve bu kişinin M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatoru Mark Aurel'in damadı olduğunu belirlediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 01:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?