7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Rahminden 2.5 kiloluk ur çıktı

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Çankaya köyünde ikamet eden bir kadının rahminden 38 santimetre uzunluğunda, 2 kilo 500 gram ağırlığında bir ur alındı. 

Karın ağrısı şikayeti ile Özel Uğurlu Hastanesi'ne müracaat eden Safiye Ö. adlı kadının yapılan tetkikler ve ultrason çekimlerinin ardından rahminde dev bir ur olduğu belirlendi. Kadın Doğum Uzman Opr. Dr. Muhsine Korkmaz tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 45 dakika süren başarılı bir ameliyat ile genç kadının rahminden 2 kilo 500 gram ağırlığında dev bir ur çıkartıldı. 

Ameliyatla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Opr. Dr. Muhsine Korkmaz, "Hastamızın geldiğinde uzun zamandır ağrılar çektiğini söylemesi üzerine yaptığımız tetkik sonrasında rahminde bir kütle olduğunu tespit ettik. Ameliyat kararından sonra başarılı bir operasyonla hastamızı sağlığına kavuşturduk" dedi. Bu tip ağrıların ihmale gelir yanı olmadığı kaydeden Korkmaz, "Genelde hastalar konuyu ihmal eder ve 'geçer' diye hekime gitmezler, ancak doğru olan ağrı ilk hissedildiğinde doktora gidilmesidir. Bu nedenle rahatsızlık hisseden tüm bayanlara, şiddetli ağrı hissettiklerinde vakit geçirmeden bir doktora başvurmalarını tavsiye ediyoruz. Hatta ağrı hissedilmeyen durumlarda bile 6 ayda bir mutlaka muayene olmalarını öneriyoruz" diye konuştu. 

Geçirdiği başarılı ameliyatla sağlığına kavuşan Safiye Ö. ise, "Uzun zamandır ağrılar çekiyordum ve 'geçer' diye bu zamana kadar ihmal edip doktora gitmedim. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim, beni sağlığıma kavuşturan doktor ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 10:25:13
Güncelleme :9 Mart 2007 Cuma 10:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?