6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Restorasyon çalışmaları hızlandı

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde bulunan tarihi Taş Camii ile Şeyh Hüsamettin Tekke Camii ve Türbesi'nin restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor. 

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde bulunan Taş Camii ile Şeyh Hüsamettin Tekke Camii ve Türbesi'nde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restore çalışmalarında sona doğru yaklaşılıyor. İhaleyi 543 bin 300 YTL proje bedeli ile alan Nilşen İnşaat A.Ş., her iki camiyi de önümüzdeki aylarda hizmete açmayı planlıyor. 

Kapasite olarak ilçenin en büyük camisi olan ve 17. yüzyılda Karamustafa Paşa tarafından yaptırılan ve moloz taşı harcının kullanıldığı Taş Camii ile 1291 yılları arasında Çobanoğulları Beyliği hükümdarlarından Muzafferettin Yavlak Aslan'ın inşa ettirdiği Şeyh Hüsamettin Tekke Camii ve Türbesi restorasyon çalışmaları hızlandı. Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan da 1997 yılında kamulaştırması yapılan her iki caminin de restorasyon çalışmalarıyla birlikte görüntü kirliliğinden kurtulacağını ve yetersiz olan avlu ihtiyaçlarını giderileceğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 15:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?