7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Sarıgül Bal festivalinde konuştu

Baykal, Genel Başkanlığı dönemindeki seçimleri tek tek sıralamış ve "başarılıyım" demişti. Sarıgül de Baykal'ın hesabından yola çıktı, bakın CHP hangi yıl iktidar olacak.


Kastamonu’nun Azdavay İlçesi’nde düzenlenen geleneksel 9'uncu Suğla Yaylası Bal ve Ihlamur Festivali'ne katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal'ı eleştirdi. Sarıgül, CHP'nin seçimlerde aldığı sonucun endişe ve üzüntü verici olduğunu belirtirken, “Baykal'ın hesabına göre CHP, 2059'da iktidar olur'' dedi.

Azdavay’ın Suğla Yaylası’na helikopterle gelen Sarıgül, çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Halkın sevgi gösterileri eşliğinde festival alanına gelen Sarıgül'e yöresel davul- zurna ekibi eşlik etti. Festival alanında soruları yanıtlayan Sarıgül, Deniz Baykal'ın hesabıyla CHP'nin 2059 yılında iktidar olabileceğini söyledi. CHP'nin son seçimlerde aldığı sonucun endişe ve üzüntü verici olduğu söyleyen Sarıgül, şunları söyledi:

“Bugün öyle bir noktadayız ki seçim sonuçlarından üzülmeyen bir kişi vardır, o da CHP’nin mevcut genel başkanıdır. Mevcut genel başkan diyor ki, DSP’nin oylarını saymıyoruz, SHP seçimlere katılmadı oylarını saymıyor, Deniz Baykal'a rağmen gelen oyları saymıyor. Sayın Baykal diyor ki; ‘Ben oylarımı 1.5 puan yükselttim. Sayın Baykal'ın bu hesabına göre her seçimde 1.5 puan artırırsa, 4 yılda bir seçim olursa CHP 2059 yılında iktidar olur. O nedenle yurttaşlarımız ve sosyal demokratların 2059 yılına kadar bekleyecek vakitleri yoktur. Başarışız olanlar Alman Başbakanı, İngiltere Başbakanı gibi gereğini yapmalılar. Sayın Baykal ve arkadaşlarına sesleniyorum. Sayın Baykal gitme vaktiniz geldi. Lütfen bu vakti geciktirmeyin. Oyumuzu yükselttik diye caka satıyorsun. Ama bu kadar bekleyecek vakit yoktur. Allah’tan korkmuyorsanız, kulun sözüne kulak verin'' dedi.

Atatürk'ün siyasete alet edilmesini doğru bulmadığını söyleyen Sarıgül, CHP'nin seçim sonuçları ile ilgili olarak ilginç değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in seçimlerden sonra söylediği bir söz var. ‘Ben bu halkı anlamıyorum’ diyor. Halkı hakir görüyor. Ben de diyorum ki, ya Bodrum’da, ya da Antalya’da denizde yüzüyorsunuz, tabii halkı anlamazsınız'' dedi. Seçim öncesi CHP’nin Atatürk kazanacak, Cumhuriyet kazanacak sloganını eleştiren Sarıgül, bu kampanyayı doğru bulmadığını, Atatürk ve Cumhuriyet’in hiçbir zaman kaybetmeyeceğini söyledi.

Atatürk ve Cumhuriyet'in herkesin değeri olduğunu belirten Sarıgül, “Bunların siyaset malzemesi olarak kullanılmasını asla doğru bulmuyorum. Atatürk kazanmıştır. Türk ve dünyanın gönlünde taht kurarak kazanmıştır. Atatürk’ten elimizi çekelim proje üretelim. Bugün CHP yönetimi haktan ve halktan da kopmuştur. CHP ile halkımız arasında yapay duvarlar vardır. Hayırlısıyla biz bu duvarları yıkıp CHP’yi hem hakla hem halkla buluşturacağız'' dedi.

YİĞİTLERİN HAKKINI TESLİM ETMEK GÖREVİM
22 Temmuz seçimlerinde başarı kazanan AKP'yi kutladığını bildiren Sarıgül, “Yiğitlerin hakkını teslim etmek benim görevimdir. AKP'nin önemli şansı var. AKP, yatsın- kalksın Deniz Baykal'a dua etsin. Çünkü AKP'li üst düzey dostumla konuştuğumda diyor ki; Biz seni çok seviyoruz, kusura bakma biz Baykal’ı daha çok seviyoruz. AKP'nin en büyük şansı Baykal'dır. Baykal kendine ve topluma yazık etmesin, artık gitme vakti gelmiştir'' dedi.

CHP’nin 6 okunun birinin Devrimcilik olduğunu hatırlatan Sarıgül, “Devrim diye orda oturduğun zaman devrim olmaz. En büyük devrimci, halkın yanında olur. Atatürk bu partiyi iktidar yapın diye görev verdi. Ömür boyu muhalefet yapın diye görevi vermedi. Atatürk kalksa gelse benim partimi neler yapmışınız, partimi vatandaştan haltan uzaklaştırmışınız der'' dedi. Kendi genel başkanlığında nasıl bir CHP olacağı yönünde soruyu yanıtlayan Sarıgül, Ben asla genel başkan olmayacağım. CHP genel başkan değil yeni bir başbakan arıyor'' dedi.

Konuşması sürekli ‘Halkçı Sarıgül’ sloganları ile kesilen Şisli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, günün ve festivalin adına uygun olarak bal ve ıhlamur hediye etti. Geçen sene Sarıgül Azdavay Belediyesi’ne söz verdiği 30 kişilik otobüsü ise festival alanında Başkan Civelek’e hediye etti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2007 Pazar 23:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?