7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Tarihi mağara turizme kazandırıldı

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesinde Roma dönemine ait bir mağara, belediye tarafından turizme kazandırılıyor.


Uluslararası kazı ekibi tarafından ikinci sezon kazıları sürdürülen Pompeiopolis Antik Kenti sınırları içerisinde bulunan Roma dönemine ait mağarada Arkeolog Ali Sinan Özbey'in girişimleri sonucu Taşköprü Belediyesi tarafından temizlik çalışmalarına başlandı. Temizlik çalışmasının ardından çevre düzenlemesi yapılması düşünülen mağaranın daha sonra Taşköprü'nün tarihi ve kültürel turizmine kazandırılması düşünülüyor.


Arkeolog Ali Sinan Özbey, Taşköprü Zımbıllı Tepe mevkiinde bulunan bu mağaranın muhtemelen geç Roma dönemine ait olduğunu ve bugüne kadar zarar görmeden iyi bir şekilde günümüze kadar geldiğini ifade etti.


Tuflu kaya içine oyulan mağaranın ilk olarak mezarlık ve mabet amaçlı kullanıldığına dikkat çeken Özbey, buranın yakın tarihlerde konut olarak kullanıldığına değindi.


Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay da mağaranın yıllardır Taşköprü ile iç içe olmasına rağmen zarar görmeden günümüze kadar geldiğini Pompeiopolis Antik Kenti kazıları ile bir bütünlük oluşturmak için de burayı temizleyip çevre düzenlemesi yaparak Taşköprü turizmine kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 01:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?