6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Taşköprü Sarımsağı tez konusu oldu

Kastamonu'nun Taşköprü Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, birlikte Taşköprü Sarımsağı'nın selenyum içeriğini bilimsel olarak ortaya koyacak. 

Türkiye'de Yetiştirilen Sarımsak Genotiplerinin Potansiyel Beslenme Sorunlarının Ortaya Konulması ve Sarımsakta Gübre, Verim ve Kalite İlişkisi Projesi adı altında yürütülen çalışma kapsamında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Taban'ın doktora öğrencisi Nilüfer Türkmen, Türkiye'de bir ilk olarak Taşköprü sarımsağının selenyum içeriğini ve selenyumla beslenmesini bilimsel olarak doktora tezi yaptı. 2007 yılında bu amaçla Taşköprü'de tarla deneme alanları kuran Türkmen, hasat sonucunda elde ettiği verileri ve bilimsel sonuçları bu yıl 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 21. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'ndeki konferansta kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti. 

Konuyla ilgili konuşan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Süleyman Taban, Taşköprü Belediyesi ile üniversite olarak 2005 yılından bu yana ortaklaşa yürüttükleri 'Türkiye'de Yetiştirilen Sarımsak Genotiplerinin Potansiyel Beslenme Sorunlarının Ortaya Konulması ve Sarımsakta Gübre, Verim ve Kalite İlişkisi Projesi'nde önemli adımlar atıldığını ve bu adımlar neticesinde de projenin TÜBİTAK tarafından da destek gördüğünü ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 14:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan güneri IP: 88.237.19.xxx Tarih : 13.06.2007 18:03:57
Bir Kastamonu'lu olarak taşköprü sarımsağının önem kazanması beni gururlandırdı.