6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Taşköprülüler keneye karşı uyarıldı

Taşköprü Devlet Hastanesi doktorlarından Muhammed Yılmaz, kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı vatandaşları uyardı. 

Dr. Muhammed Yılmaz, "Bölgemizin kırsal kesim olması itibariyle kene ısırması olaylarıyla karşı karşıyayız. Hastanemize günde en az 10 kişi kene ısırmasından dolayı geliyor. Bunların hepsi KKKA virüsü değil, ancak bu vatandaşların ne kadar hassas olduklarını ortaya koyuyor" dedi. 

Vatandaşların yaz aylarının da gelmesiyle birlikte piknik için kırsal kesimlere gittiğini belirten Dr. Yılmaz, "Eğer arazide piknik yapmak istiyorsanız kene ısırmalarına karşı kesinlikle çıplak ayakla dolaşmayın, hatta çorap giyseniz dahi pantolonunuzu çoraplarınızın içine alın. Keneler küçük olmaları itibariyle siz onları görmeden vücudunuzun çeşitli bölgelerine girebilirler. 

Yaklaşık bir aydır hastanemize gelen kene ısırması vakalarında boyun, ense, saç içi ve kasık bölgelerinde olmak üzere yaklaşık 90 vaka ile karşılaştık. Bunlardan 2 tanesi pozitifti. Her kene KKKA virüsü taşımadığı gibi her kene ısırığı ile vatandaşlarımız bu hastalığa yakalanmaz. Ama halkın bu konudaki hassasiyeti ne kadar devam ederse hastalığı yenmemiz o kadar kolaylaşır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 23:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?