6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

'Telefon edip para teklif eden Remzi Gür'dü'

CHP'li Yıldırım: Bana telefon edip para teklif eden Remzi Gür’dü...


KASTAMONU'da CHP'den ilk sırada aday olan ancak seçimi kazanamayan CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım, cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis genel kurulu salonuna girip oy kullanması için kendisine para teklif ettiği ileri sürülen kişinin, Başbakan Erdoğan'ın çocuklarına burs veren işadamı Remzi Gür olduğunu ileri sürdü. Seçimi bu yüzden kaybettiğini söyleyen Mehmet Yıldırım, “Beni satın alamayınca seçtirmediler'' dedi.


Pazar günü yapılan seçimde Kastamonu'da 4 milletvekililğinin 3'ünü AKP, 1'ini de MHP kazandı. Bu seçimde de birinci sıradan aday olan CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım, önümüzdeki dönemde Meclis dışı kaldı.


CHP'li Mehmet Yıldırım, cumhurbaşkanlığı oylamasına katılması için AKP’li bir işadamının kendisine para teklifinde bulunduğunu iddia etmişti. Bu iddialar üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın harekete geçmesini sağlayan Yıldırım, bugün Ankara’da ifade vereceğini söyledi.
Kastamonu'da yeğenine ait işyerinde dün akşam basın toplantısı yapan Mehmet Yıldırım, kendisini arayarak ‘Maddi ve manevi ne gerekiyorsa yaparız’ dediği ileri sürülen kişinin işadamı Remzi Gür olduğunu iddia etti.


Telefon konuşmasını, yanında bulunan iki kişinin de dinleyip kaydettiğini belirten Mehmet Yıldırım, konuşmanın ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi. Cumhuriyet Savcılığı’na konuyla ilgili 20 Temmuz'da ifade vermek için davet edildiğini, ancak programının yoğunluğu nedeniyle gidemediğini belirten Yıldırım, savcıya bugün ifade vereceğini söyledi.

“KONUŞMAYI KAYDETTİM''


Cumhuriyet Savcısı’na ifade vermeden önce basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, işadamı Remzi Gür'ün kendisine yaptığı teklifle ilgili şunları söyledi:


“Meclis'e gelip çayını içeceğim dedi. ‘Ben dışarıdayım, bilgi verseydin beklerdim’ dedim. ‘Cumhurbaşkanlığı seçimde bize de görev düşer mi diye geldik’ dedi. ‘Evet, böyle dumanlı günlerde işadamlarına görev düşer. Siz de görev almışınız’ dedim. ‘Senin oyunu istiyorum, sen akıllısındır’ dedi. ‘Arkadaş akıllı ol, maddi manevi ne gerekiyorsa yapacağız, emrini bekliyorum’ dedi. Ben de ‘Remzi Bey kusura bakma, gecenin hayrından sabahın şerri iyidir’ dedim ve telefonu kapattım. Konuşmayı kaydettim. Yanımda bulunan iki kişi şahittir. Daha sonra genel başkanımı aradım ve durumu anlattım. ‘Bunlar azıtmışlar’ dedim ve televizyonlar da açıkladı. Onlar şunu söylüyordu. ‘Ya sen bizim dediğimizi yaparsın, ya da seni Kastamonu’dan milletvekili olarak seçtirmeyiz.''

“BENİ SATIN ALAMAYINCA SEÇTİRMEDİLER''


Daha sonra İstanbul’da toplantıya gittiğini anlatan Mehmet Yıldırım, aynı işadamının tekrar aradığını iddia etti. Yıldırım şunları söyledi:
“‘Ben sana para demedim dedi. Ne dedin, maddi manevi ne gerekiyorsa yapacağım, emrini bekliyorum. Senin oyunu bekliyorum dedi. Ona cevabım şu oldu ve ifadem de şu olacaktır. ‘Beni transfer etmeye mi geldin? Ben 06 CHP 37 plakalı arabaya biniyorum. Bu plakayı mı değiştireceksin. Yıllardır siyaset yapıyorum, bir an sana inansaydım, genel kurula girseydim ve oy kullansaydım. CHP’den kopacaktım. O zaman beni evlatlık mı alacaktın diyorum ve gülüyor. ‘Seni seviyoruz biz’ diyor. Bunları yarın savcıya anlatıp, bu ifadeyi vereceğim. İki şahidim var. Beni satın almaya kalktılar, alamadılar. Parayla burada seçtirmemeyi başardılar, Kastamonu’ya hayırlı olsun. Mücadelem yeni başlamıştır. Bu haramzadelerle mücadele başlamıştır ama bitmeyecektir. Bir gün biz kazanacağız.''

Turan KURT/ (DHA)/milliyet
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 15:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut güven IP: 88.245.127.xxx Tarih : 25.07.2007 23:02:57
Helal olsun sayın millet vekilim sen mecliste olmasanda bizim gönlümüzün millet vekilisin Kastamonu seninle gurur duyuyor...