6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

TOFED Başkanı neden istifa etti?

Türkiye Otobüscüler Federasyonu (TOFED) Kastamonu Şubesi Başkanı Kamil Yahyaoğlu, otobüs firmalarının indirime gitmesinden dolayı istifa etti.

Kastamonu'da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının TOFED'e haber vermeden bilet fiyatlarında yüzde 50 indirime gitmesine TOFED Kastamonu Şubesi Başkanı Kamil Yahyaoğlu tepki gösterdi. Yahyaoğlu, yaptığı basın toplantısıyla dernek başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. İndirime giden firmaların 2 ay önce Kastamonu-Ankara arası bilet fiyatlarını 20 YTL'den 25 YTL'ye çıkarmak için talepte bulunduğunu belirten Yahyaoğlu "O gün 20 YTL'den para kazanmamaktan şikayet eden otobüs firmalarımız, bugün 10 YTL'den nasıl para kazanıyorlar? Bu yapılan indirim 2 gün sonra bittiğinde ve bilet fiyatları tekrar 20 YTL'ye çıktığında vatandaşlara kim hesap verebilecek? Bir Kastamonulu olarak vatandaşlarıma zarar getirecek bir oluşumun içinde olamam" dedi.

Beraberlik içerisinde 2 yıldır vatandaşların konforlu seyahat yapması için çalıştıklarını kaydeden Yahyaoğlu, vatandaşların 1995 model otobüsler yerine 2006, 2007 model otobüslerle seyahat ettiğini söyledi. Kastamonu-Ankara arası bilet fiyatlarının 20 YTL'den 10 YTL'ye düşürülmesini eleştiren Yahyaoğlu, "Yapılan bilinçsiz rekabetten ilk önce vatandaşlarımız zarar görecek. Kastamonu insanı her şeyi anlar. Yükselttiğimiz kaliteli yolcu taşımacılığı hesapsız yapılan işler sonucunda yeniden düşecek. Ben Kastamonulu olarak vatandaşlarımın zarar göreceği bir işin içinde bulunmam. Bu nedenden dolayı görevimden istifa ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 09:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yekta fırtına IP: 88.230.29.xxx Tarih : 5.12.2007 02:45:41

kastamonu lu olarak yaptınız sey cok dogrudur umarım her kes sızın gibi hareket eder