6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Validen yangınzedelere yardım sözü

Kastamonu Valisi Mustafa Kara yaklaşık bir hafta önce çıkan köy yangınında incelemelerde bulundu. Vali Kara, kış ortamında kimsenin dışarıda bırakılmayacağını söyledi.

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, yaklaşık bir hafta önce 14 evin yandığı İbrahimli köyüne giderek incelemelerde bulundu. Vali Kara'ya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan eşlik etti. İlk önce yangının çıktığı bölgeyi inceleyen Kara, daha sonra Kızılay'ın çadır kurduğu bölgeye geçerek köylülerle sohbet etti. Köylülerle tek tek ilgilenen Kara, vatandaşlardan yangın hakkında bilgi aldı. Kış ortamında kimsenin aç ve açıkta bırakılmayacağını belirten Kara, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile görüşülerek kalıcı ev yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfından evi yanan köylülere çeşitli yardım yapılacağını da kaydeden Vali Kara, "Mağdur köylülerimize kalıcı ev yaptırmak için elimizden geleni yapacağız. Kalıcı ev yapılıncaya kadar bir ailemizi ev kiralayarak Kastamonu merkeze yerleştireceğiz. Diğer mağdur olan köylüleri ise köy konağına ve boş olan evlere yerleştirdik. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Yaralar biran önce sarılacak." şeklinde konuştu.

İbrahimli köyünde yaklaşık bir hafta çıkan yangında 14 ev, 7 samanlık, 1 otomobil yanmış, 75 kişi evsiz kalmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 18:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek özge IP: 88.233.3.xxx Tarih : 21.09.2007 15:05:40

haberinizi çok beğendim ve gerçektende orda bulunanlara yarrım etmenizi tüm yüreğimle istiyorum bu mübarek ayda lütfen en azından yetkililerle konuşup evleri yapılana kadar prefabrik ev vermelerini rica ediyorum. soğukta ordakileri mağdur etmesinler. saygılarımla.