22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARAÇ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Araç'a içme suyu

Dünya genelinde, Küresel ısınmadan ve yer hareketlerin den dolayı sular çekilmekte veya yer değiştirmektedir. Araç çayının kuruma aşamasına gelmesi ve köylerimizdeki su kaynakların kuruması, su sıkıntısının başlama sinyallerini vermeye başlamıştır. ilçemizde su sıkıntısı çekilmemiş, fakat köylerimizde su sıkıntısı çekilmiştir.

Araç içme suyundan, Belediye İtfaiyesi ile hem köylere, hem de orman yangınlarına su taşınmıştır. İlçemizde su sıkıntısı yaşamamak için Belediyemiz yaz ayların başında yeni su arayışlarına başlamış olup, İlk olarak Mesudiye mahallesinde başlayan içme suyu sondaj çalışmaları arkasından, Sanayi Mahallesi Göçen yeri mevkiinde İçme suyu sondaj çalışmaları yapılmıştır.her iki yerde yapılan çalışmalar sonucu Mesudiye Mahallesinde 1 lt/sn, Göçen yeri mevkiinde 15 lt/sn su bulunmuştur. Mesudiye mahallesindeki suyu Esenkent sitesine, Göçen yeri Mevkiindeki suyun İlçe içme suyu şebeke hattına verilmiştir. ancak ilçe suyu şebeke hattının çok eski olması nedeniyle ancak 8 lt/sn ilçeye verilmiştir. Eylül ayların başında Belediyemiz bu içme suyun şebeke hattın yenileme kararı almış ve en son teknoloji ürünü olan su borularından

3000 mt.lik yeni su hattı Belediye Elamanlarınca çok zor koşullar altında yenilenmiş ve bitirilmiştir. Bugünlerde ilçemize bu yeni hattan su verilmeye başlanacaktır. Göçen yeri Mevkiindeki suyun verilmesinde mülkiyet sahipleri olan İlçemiz halkından İbrahim-Hikmet-Fikret ÖZDEMİR Ailesine şükranlarımızı sunarız.

araçbel.tr
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 10:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?