18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARAÇ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Sokak köpeklerini bıraktılar

Kastamonu’nun Araç İlçesi’ne, Karabük Belediyesi tarafından kamyonla çok sayıda hasta sokak köpeğinin bırakıldığı iddia edildi.

Araç İlçesi’ne bağlı Gölcük Köyü Muhtarı Halil Çepni, Karabük Belediyesi’ne ait resmi bir kamyonla köylerinin yakınına 50’ye yakın hasta ve bakımsız sokak köpeğinin bırakıldığını iddia ederek, Araç Kaymakamlığı’na konu ile ilgili olarak şikayette bulunduğunu söyledi.

Muhtar Çepni, "Köyde bir huzursuzluk var. Vatandaş tedirgin. Köpeklerin bazıları uyuz, bazıları ise ağızlarında salyaları var. Mübarek ayda köylüde korkuyor, hayvanları vuramıyor" dedi. Araç İlçesi Belediye Başkanı Bahtiyar Yaşar da, "Karabük Belediyesi eğer böyle birşey yapmış ise ve bu da Kaymakamlığın başlattığı soruşturmada olumlu çıkarsa, Karabük bölgesinin yaptığı bizim için komşuluk ilşkilerine yakışmıyor. Bölgemizde sürekli bir köpek artışı vardı. Ama geçmiş yıllarda da bu şekilde köpeklerin bırakıldığı duyumlarını alıyoruz. Eğer geçmiş yıllardan beri böyle gidiyorsa Karabük’ün bu yaptığı çok ayıp, buna başka bir şey bile diyemeyiz.
Karabük Hayvanseverler ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Serpil Gülen, Karabük’te hayvan barınağında 70’e yakın köpeğin bulunduğunu, ancak bunların bir anda kaybolduğunu söyleyerek, "Gazetede köpeklerin kaybolduğuna dair bir haber çıkınca Araç Kaymakamı beni arayarak burada çok sayıda köpeğin olduğunu belirterek, ’Acaba o köpekler olabir mi?’ dedi. Bende arkadaşlarımla Gölcük Köyü’ne geldiğimde bizim baktığımız köpekler olduğunu gördüm. Köpekleri, elimizde bulunan resimlerden tanıdık" diye belirtti.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Kastamonu’nun Araç İlçesi’ne köpek bırakmalarının söz konusu olmadığını bildirdi. Sokaktan topladıkları hastalıklı köpekleri hayvan barınaklarında tedavilerini yapıp kısırlaştırdıklarını belirten Erer, bu köpekleri kent dışına göndermelerinin mümkün olmadığını, sadece tedavisinden sonra nereden alındıysa oraya bırakıldığını yineledi. "Buradan Araç İlçesi’ne hayvan bırakmak gibi bir uygulamamız kesinlikle yok, eğer böyle bir şey yapacaksak gidipte Araç’a bırakmayız. Bunlar sadece bir iddia. Binlerce 78 plakalı araba var. Sadece 78 plakalı bir kamyonet köpek bırakmış diyorlar. Bir mahaleden mahalle sakini de toplayıp bırakmış olabilir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 09:52:03
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 13:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?