6
Mayıs
2024
Pazertesi
ARAÇ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

KEMAL KIZILKAYA

Kaymakamımız Kemal KIZILKAYA 1975 yılında Sakarya ili Akyazı İlçesinde doğdu. Aslen Eskişehir nüfusuna kayıtlıdır. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.1998 yılında Ankara Barosunda Avukatlık stajını tamamladı. Adalet Bakanlığından Noterlik Belgesi aldı.


1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan sınavda başarılı olarak Nevşehir Kaymakam Adayı unvanı ile İçişleri Bakanlığındaki görevine başladı. Sırasıyla Nevşehir-Avanos, Niğde-Ulukışla, Bartın-Ulus, Karaman-Başyayla Kaymakam Vekillikleri, Kırıkkale-Balışeyh ve Kars-Akyaka Kaymakamlıkları ve Mardin Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


2000–2001 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde İngilizce ve mesleki konularda eğitim aldı. 2006 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Fransa’ nın Strasbourg kentine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde incelemelerde bulunmak amacıyla ve 2007 yılında Başbakanlık tarafından Çek Cumhuriyetin’ de İnsan Hakları alanında incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildi.


Ankara Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yönetim Bilimleri Ana Bilim dalında İnsan Hakları alanında Yüksek Lisans yapan Kemal KIZILKAYA, iyi derecede İngilizce bilmektedir. KIZILKAYA, evli ve bir çocuk babası olup 19.10.2007 tarihinden bu yana Araç ilçemizde Kaymakam olarak görev yapmaktadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • salih kına | şuan görev yerinizi öğrrenmek istiyorum | 81.213.215.xxx | 14.12.2009 20:35:11

    efendim siz akyakadayken bende askerdim hüsametin polat döneminde size saygımı ve sevgimi yolluyorum görevinizde başarılar diliyorum not orda boyaişile uğraşiyordum hatırlarsiniz  inşahlah