19
Mayıs
2024
Pazar
BOZKURT - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Hakem, hayat kurtardı

Kastamonu’da 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde oynanan bir karşılaşmanın hakemi, maç sırasında girdiği ikili mücadele sonucu dili nefes borusunu tıkayan bir futbolcuya müdahale ederek nefes almasını sağladı.

Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi’nde, pazar günü oynanan 1. Amatör Küme takımlarından Bozkurt Belediyespor - Cidespor karşılaşmasının 70. dakikasında, Bozkurt Belediyespor kalecisi Murat ile Cidespor takım kaptanı Mehmet Çelik, bir hava topuna müdahale sırasında çarpıştı.

Yere düşen Çelik’in nefes alamadığını fark eden hakem Coşkun Özkara, hemen futbolcuya müdahale etti. Hakem Coşkun Özkara, dili nefes borusunu tıkayan Çelik’in, yaptığı müdahaleyle nefes almasını sağladı.

Profesyonel liglerde de maç yöneten ancak bazı haftalarda Kastamonu Amatör Ligi’ndeki maçlarda da görev alan hakem Coşkun Özkara, AA muhabirine, olayı şöyle anlattı:
’’Bozkurt kalecisi Murat ile Mehmet Çelik bir anda çarpıştı. Mehmet Çelik yere düştü, oyun devam ettiği için önce olayın farkına varamadık. Pozisyon bittiğinde baktım futbolcu mosmor olmuş, elini kolunu hareket ettiremiyor, dişlerini sıkıştırmış nefes alamıyordu. Sağ elimle dişlerini açtım baktım dili gözükmüyordu, dili dönmüştü. Nefes borusunu tıkayan dilini tutup çektim. Suratı moraran futbolcu nefes almaya başladı. Bu arada sağlıkçı da gelmişti. Daha sonra oyuncuyu dışarı çıkarttık.’’

Cidespor Takım Kaptanı Mehmet Çelik de hayatını kurtaran hakem Coşkun Özkara’ya ne kadar teşekkür etse az olduğunu söyledi.

Çelik, kaderin bir cilvesi olarak, bundan 3 yıl önce bir karşılaşmada, tartıştığı hakem Coşkun Özkara’ya tekme attığı için 1 yıl futboldan men cezası aldığını, yaşadığı bu olayın ardından aynı hakemin bu defa hayatını kurtardığını belirtti. Çelik, şöyle konuştu:

’’Futbol yaşantım boyunca çok olay yaşadım, ancak bu olay beni hem sevindiriyor hem de üzülüyorum. Sevinçliyim; çünkü yaşadığım için... Utanıyorum; çünkü Coşkun hocaya daha önce tekme attığım ve küfür ettiğim için... Coşkun hocanın yüzüne bakamıyordum. Ancak bundan sonra o benim her şeyim. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Hayatımı kurtardığı için hocama hediye olarak takım elbise alacağım.’’

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 16:19:44
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 13:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?