22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOZKURT - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Öğretmenler Günü hatırası

24 Kasım Öğretmenler günü İlçemiz Milli Eğitim camiasının ve emekli öğretmenlerin katılımı ile kutlandı.

Sabah saat 10.00’da Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın söylenmesi ile başlayan program Bozkurt İlköğretim Okulu salonunda devam etti.


Bu yıl Fatih İlköğretim Okulu’nun hazırlamış olduğu programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Demir, “Öğretmenlik öyle yılda bir kez süslü ifadelerle anlatılması imkansız olan, ancak yaşanılarak anlaşılan bir meslektir. Hakkını vermek için sorumluluğunu ve önemini kavramış olmak gerekir. Öğretmen önderdir, liderdir, anadır, babadır. Öğretmen Mehmet’imin elinde çağlar açan kılıç, doktorun elinde derman saçan neşter, mimarımızın, mühendisimin elinde pergel, cetveldir. Nitekim öğretmen 24 Kasım 1928’de kara tahta başında, alfabenin harflerini öğreten, milletin öğretmeni başöğretmen Atatürk’tür. Öğretmen, irfandır, namustur, vicdandır, adalettir, dürüslüktür. Kısacası öğretmenlik öğünmekle bitmeyen, değeri ölçülmeyen bir meslektir” dedi 


Öğrenciler tarafından şiirler okundu, okul korosu tarafından Türkçe öğretmenleri Hakan Türkben ve müzik öğretmeni Serhat Çakıcı yönetiminde oratoryo sunumu gerçekleştirildi, marşlar ve türküler söylendi. 



Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini Belediye Başkanı Engin Canbaz, Garnizon Komutanı Mehmet Tesbihli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Demir tarafından verildi.


Yapılan kutlama programında bütün öğretmenlere ve davetlilere öğrenciler tarafından karanfil dağıtıldı. 


Akşam saat 19.00’da ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bütün öğretmenlere Halk Eğitim Merkezi salonunda yemek verildi.

bozkurt belediyesi
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 11:43:27
Güncelleme :28 Kasım 2007 Çarşamba 11:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?