18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZKURT - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Suya Japonlar talip

Kastamonu'nun Bozkurt İlçesi'nde bulunan Oskar Su'ya, daha önce Kırkodalı Konağı'nı işletmek isteyen Japonlar talip oldu.


28 Mart yerel seçimlerinde yüzde 82.2'lik oy oranıyla Türkiye rekorunu kıran ve beşinci kez Bozkurt Belediye Başkanlığı görevine getirilen Engin Canbaz, Oskar Su'nun Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden belediye adına tahsisinin yapıldığını, işletmesine Japon Do Advance ve iki Türk firmasının talip olduğunu söyledi.


Bozkurt'un içme suyu olarak kullanılmak üzere Oskar Su'nun tahsisinin alındığını, ancak işletmenin de gerekli yasal izinler alındıktan sonra açılabileceğini belirten Belediye Başkanı Engin Canbaz, "Japon firmasının yetkilileri önceki gün ilçemize geldi. Suyun başına gittik ve yerini gördüler. Suyu borularla sekiz kilometrelik Bayramgazi Köyü'ne indirmeyi düşünüyorlar. Nakliye ve kış mevsiminde daha rahat dolum yapabilmeleri için bunu gerekli görüyorlar" dedi.


Anlaşma sağlandığı takdirde firmayla bir ön protokol yapılacağını da belirten Canbaz, belediyenin Oskar Su'yu işletmek isteyen firmadan elbette isteklerinin olacağını, bunların kabul görmesi halinde protokolün imzalanabileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 23:44:08
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 13:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?