19
Mayıs
2024
Pazar
DEVREKANİ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Devrekani'de hayvancılık tehlike sinyalleri veriyor

Kastamonu'nun Devrekani İlçe Belediye Başkanı Osman Kocadelioğlu, ilçelerindeki besi hayvancılığının tehlike sinyalleri verdiğini, et fiyatlarının da son bir ay içerisinde düştüğünü söyledi.


Kurban Bayramı dolayısıyla büyük kentlere giden hayvanların satılmayıp geri dönmüş olmasının bunda büyük rol oynadığını belirten Kocadelioğlu, "İlçemizdeki et fiyatları 8 milyon 500 bin liradan 7 milyon 500 bin liraya kadar düştü. Fiyatların daha da aşağı ineceği tahmin edilmektedir. Dolayısıyla Kastamonu'daki besiciliğin merkezi durumundaki ilçemiz ekonomik çöküşle karşı karşıya kalmaktadır" dedi.


Devrekanili besicilerin Ziraat Bankası önünde kredi alabilmek için kuyruk oluşturduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Kocadelioğlu, konunun önemli olması üzerine Koç Holding Maret yöneticileriyle görüşmeler yaptığını kaydetti.


Maret yöneticileri Bayram Demir, Orhan Dağcı ve Emre İmir'in Devrekani'ye geleceklerini de dile getiren Kocadelioğlu, besicilikle uğraşan köylülerin sorunlarının çözümü için görüşmeler yapılacağını ve besicilerle Maret yetkililerini karşı karşıya getireceğini söyledi.


Sınırlardan Türkiye'ye kaçak hayvan girişinin engellenmemesi halinde yalnızca Devrekanili besicilerin değil, Türkiye'deki tüm hayvancılık sektörü yara alacağını vurgulayan Kocadelioğlu, "Hükümet bir taraftan köylüyü destekliyor ama sınırlardaki ve piyasalardaki gerekli önlemler alınmazsa destek bir anlam ifade etmeyecektir" diye konuştu.

KASTAMONU - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2004 Cumartesi 23:52:15
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 12:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?