15
Mayıs
2024
Çarşamba
DEVREKANİ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Kınık kazısı

Kastamonu'nun Devrekani İlçesi Kınık Köyü'ndeki arkeolojik kurtarma kazısını yürüten Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, kazının bu yılki ayağıyla ilgili müracaatın yapıldığını, Alacahöyük'teki kazıyı erken bitirip Kastamonu'ya gelmeyi planladıklarını söyledi.

Bu yılki kazı çalışmaları için 100 milyar ödenek talebinde bulunduklarını, ancak ödenekle ilgili yasal prosedürlerin henüz yerine getirilip getirilmediğini bilmediğini ifade eden Çınaroğlu, ödeneğin çıkması halinde 15 Ağustos'tan sonra Devrekani'ye gelebileceklerini ifade etti. Daha önceki yıllarda yaptıkları kazı çalışmalarında, Kınık'ta bol miktarda kene bulunduğunu, kazıya başlamadan önce alanın ilaçlanması talebinde bulunacaklarını da ifade eden Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, "Geçmişte keneden her hangi bir sorun yaşamadık. Ancak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının Kastamonu'da olduğunu duyduğumuz için, gerekli önlemi almak istiyoruz. İlaçlama yapmadan kazı çalışmalarına başlamamız pek doğru olmaz" dedi.

Kınık'taki kazı çalışmalarının yasal süresinin bu yıl sona ereceğini, bu nedenle bir taraftan kazı çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Aykut Çınaroğlu, Kınık'ı açık hava müzesine dönüştürmek istediklerini söyledi. Yasal sürenin bitmesinin, kazı çalışmalarının sonuçlandığı anlamına gelmediğini de vurgulayan Prof. Dr. Çınaroğlu, "Kınık'ta daha başka şeylerin yapılması gerekiyor. Kazı devam ettiği sürece çok önemli saydığımız bulguların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Restorasyona da bir taraftan başlanması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah arlı IP: 88.247.34.xxx Tarih : 7.01.2008 12:18:13

TARİHİ SEVMELİ TARİSİZ YAŞAYAN BİR İNSAN SUSUSZ BİR TORAK VE ONUN ÜZERİNDE YEŞERMEYE CALAIŞAN BİR AĞACA BENZERTARİHSİZ YAŞAYAN BİR İNSAN YAŞDIM DİYEMEZ CÜNKÜ TARİHETE ATALARIN DÜŞMÜŞ OLDUĞU CUKURLAR TEKRAR DÜŞERLER,TARİHİ O CUKURLARA DÜŞAMAMAMAK İCİCN YORUMLALALAMIZ LAZIMKİN GELECEKK KORKUZU KAYGILANDIRMASIN BİZLERİ