30
Mayıs
2024
Perşembe
HANÖNÜ - KASTAMONU

Yeniboyundurçak'ta yağmur duası

Kastamonu'nun Hanönü ilçesi Yeniboyundurçak Köyünde yağmur duası yapıldı.

İlçenin 13 km uzaklığında bulunan Yeniboyundurçak köylüleri kuraklık olmaması için yağmur duasına çıktılar.

Köy muhtarı Murat Topuz, tek gelirlerinin tarlalara ektikleri buğdaylar olduğunu belirterek, onların da kuraklıktan etkilendiğini belirttiler.

Topuz, ''Yağmur yağması için ellerimizi ve kalbimizi Allah'a açarak yardımını istedik. Yağacak yağmur, gelecek su bizler için umut ve bereket olacaktır'' dedi.

Dualardan sonra vatandaşlara et, pilav, keşkek ve ayran ikram edildi. Yağmur duasına Yeniboyundurçak köylülerinin yanı sıra çevre köylerden ve ilçe merkezinden vatandaşlar katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 01:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZER ALGAN IP: 81.213.215.xxx Tarih : 12.07.2008 12:47:11

köyümüz corafi yapısı yağmur sularını tutacak bir yapıya sahip değildir.duaya çıkmadan önce alınabilcek tedbirler var. köylülerimiz kaynak ve yağmur sularını kullanmakta bilinçlendirmek ve dere yatakları önüne kurulacak su depolarıyla kuraklığın önüne geçilebileceğini düşünüyorum. istanbuldaki derneklerimizin istanbulda düzenledikleri piknikler ve şenlikler yerine bu işlere yatırım yapmalarının, yapılan işlerin 1 günlük eğlenceler yerine 20 - 30 yıllık geleceğe yatırım olmasının çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.Emekliliklerine gelecekleri köylerinin çorak topraklar olmasını engellerinin geleceğe yapacakları yatırımlar arasında en güzeli olacağı kanatindeyim. buna rağmen o güzel insanlarımızın ettikleri dualarını allah kabul buyurur İNŞALLAH . AMİN.