29
Mayıs
2024
Çarşamba
İHSANGAZİ - KASTAMONU

Haydarlar Köyü'nde yangın kabusu

Kastamonu'da yaklaşık 20 hanelik mahallede çıkan yangında 8 ev ve 5 samanlık yandı, 10'a yakın hayvan telef oldu. Yangında dumandan etkilenen bir kişi de hastanede tedavi altına alındı.

İhsangazi ilçesine bağlı Haydarlar Köyü Güney Mahallesi'nde, Necati Eğribaş'ın evinde yangın çıktı.

Dün gece yarısı elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın büyüyerek Abdullah Eğribaş, İlhan Eğribaş, Sadık Eğribaş, İhsan Eğribaş, Sadettin Balcı ve Cengiz Balcı'nın evlerine sıçradı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Kastamonu Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ekipleri müdahale etti.

Güçlükle kontrol altına alınan yangında 20 hanelik mahallede 8 ev, 5 samanlık yandı. Yangını soğutma çalışmaları gündüz devam etti. Mahallede kimi vatandaşlar ellerindeki yabalarla yangın söndürme çalışmalarına yardımcı olurken kadınlar çeşmeden doldurduğu kovalarla su taşıdı. Kadınların bazıları ise yanan evlerinden geriye kalan eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen Abdullah Eğribaş da, İhsangazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

VALİ TESELLİ ETTİ
Yangını haber alınca mahalleye gelen Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, yangın yerinde incelemelerde bulundu. Vali Çakır, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yangında evini kaybeden Fikriye Balcı isimli kadın gözyaşlarına hakim olamadı. Fikriye Balcı, Vali Çakır'ın omuzunda gözyaşı dökerek teselli aradı. Nurullah Çakır da, Balcı'yı sakinleştirmeye çalıştı.

TESELLİ KAYNAĞIMIZ CAN KAYBI OLMAMASI
Mahallede çıkan yangında zararın çok olduğunu belirten Vali Çakır, özellikle ahşap olan köylerde bu tür afetlerin yaşandığını söyledi. Tek tesellinin can kaybı olmaması olduğunu anlatan Çakır, "Bayındırlık ekipleri geleceğe yönelik projelendirme ve afet yardımları ile ilgileniyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve devlet imkanları ile yaraları biran önce saracağız. Evlerini kaybeden köylülerimizi arzu ettikleri takdirde ilçedeki yatılı ilköğretim bölge okulu pansiyonuna yerleştireceğiz" dedi.

Nurullah Çakır, incelemelerinin ardından hastanede yatan Abdullah Eğribaş'ı da ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Çakır, Eğribaş'a moral vermeye çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?